Violenţe în Grecia, în cadrul unei manifestaţii împotriva unei gropi de gunoi

Poliţiştii au lansat marţi gaze lacrimogene împotriva locuitorilor din Keratea (Grecia) care blochează principala axă rutieră dintre Atena şi portul Lavrion, în sud-estul capitalei greceşti, pentru a protesta faţă de amplasarea unei gropi de gunoi.

35 afișări

Forţele de ordine au intervenit când locuitorii au încercat să împiedice buldozerele să îndepărteze molozul depus luni pe stradă pentru a împiedica circulaţia, a povestit un fotograf al AFP.

Locuitorii, care au incendiat marţi dimineaţă un buldozer, au răspuns aruncând cu pietre şi cocteiluri Molotov în forţele de ordine.

Din cauza blocării străzii de către locuitori, vehiculele au fost constrânse să facă un ocol de mai mulţi kilometri pentru a ajunge în Keratea şi în portul Lavrion, care deserveşte mai multe insule din Marea Egee.

De la anunţul începerii lucrărilor în decembrie, au avut loc mai multe manifestaţii marcate de confruntări violente între forţele de ordine şi locuitorii acestei localităţi agricole situate în apropiere de zone balneare şi turistice.

Locuitorii au decis să înăsprească mişcarea de protest în urma declaraţiilor recente ale ministrului de Interne şi al Descentralizării, Yiannis Ragoussis, care s-a declarat decis să "realizeze acest proiect cu orice preţ".

"Proiectul se va realiza indiferent de cost. Proiectele privind gropile de gunoi din Keratea şi Grammatiko (localitate învecinată) sunt în aşteptare din 2003 şi dacă acestea nu se realizează, cele cinci milioane de locuitori din regiunea Attica (în jurul Atenei) se vor trezi cu gunoaiele în faţa porţilor", a declarat ministrul duminică pentru Kathimerini.

Grecia este în mod frecvent acuzată din cauza gropilor de gunoi ilegale, tentativele de a dezvolta reciclarea deşeurilor fiind recente.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici