Violenţe în Venezuela: Liderul opoziţiei, Juan Guaido spune că „toate opţiunile rămân deschise" după ce Maduro blochează ajutorul umanitar | VIDEO

Trupele loiale preşedintelui Nicolas Maduro au blocat sâmbătă în mod violent convoaiele cu ajutor umanitar de la graniţa dintre Columbia şi Venezuela, determinându-l pe liderul opoziţiei, Juan Guaido, să propună ca Washingtonul să ia în considerare „toate opţiunile", relatează Reuters.

1669 afișări
Imaginea articolului Violenţe în Venezuela: Liderul opoziţiei, Juan Guaido spune că „toate opţiunile rămân deschise" după ce Maduro blochează ajutorul umanitar | VIDEO

Violenţe în Venezuela: Liderul opoziţiei, Juan Guaido spune că „toate opţiunile rămân deschise" după ce Maduro blochează ajutorul umanitar | VIDEO

Camioanele încărcate cu alimente şi medicamente din SUA s-au întors în depozitele din Columbia, după ce susţinătorii opoziţiei nu au reuşit să spargă liniile de la graniţă formate din trupele loiale lui Maduro, care i-au dispersat cu gaze lacrimogene şi gloanţe din cauciuc, rănind zeci de persoane. Martorii au spus că bărbaţii deghizaţi în haine civile au tras protestatarii cu gloanţe oarbe, ucigând doi dintre aceştia.

"Evenimentele de astăzi mă forţează să iau o decizie: să propun în mod oficial comunităţii internaţionale că trebuie să avem toate opţiunile deschise pentru a asigura libertatea ţării noastre", a declarat Guaido pe Twitter.

Statele Unite au fost principalul susţinător străin al lui Guaido, care a invocat constituţia Venezuelei pentru a-şi asuma preşedinţia interimară luna trecută şi este acum recunoscută de majoritatea naţiunilor occidentale drept lider legitim al naţiunii.

Preşedintele Donald Trump a afirmat în trecut că intervenţia militară în Venezuela este o opţiune", deşi Guaido nu a făcut referire la aceasta sâmbătă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici