Violenţe la Paris. Un protestatar şi-a pierdut o mână în timpul unei manifestaţii a „Vestelor Galbene” în faţa Parlamentului | VIDEO

Un protestatar care participa la o nouă manifestaţie a „Vestelor Galbene" şi-a pierdut o mână, după ce, potrivit martorilor, autorităţile au aruncat cu o grenadă în mulţimea care încerca să intre cu forţa în curtea Adunării Naţionale de la Paris, relatează postul France 24 şi Express.co.uk.

2814 afișări
Imaginea articolului Violenţe la Paris. Un protestatar şi-a pierdut o mână în timpul unei manifestaţii a „Vestelor Galbene” în faţa Parlamentului | VIDEO

Un protestatar şi-a pierdut o mână în timpul unei manifestaţii a Vestelor Galbene la Paris

„Acesta este al doilea caz de vătămare în doar câteva săptămâni şi probabil că va intensifica tensiunile dintre guvern şi protestatari", declară Eleanor Beardsley, de la National Public Radio. „Chiar dacă numărul protestatarilor s-a diminuat în fiecare săptămână, tensiunile cresc”, adaugă Beardsley.

Un alt protestatar a suferit recent o leziune oculară, după ce a fost lovit de un glonţ din cauciuc.

Victima care şi-a pierdut o mână este un „fotograf al Vestelor Galbene”. Acesta fotografia mulţimea care încerca să dărâme gardul Adunării Naţionale. Cu toate acestea, circumstanţele incidentului nu sunt cunoscute.

Autorităţile pariziene au informat pentru Le Figaro că fotograful rănit a fost transportat la un spital local de către serviciile de intervenţie.

Alte proteste ale Vestelor Galbene mai au loc în oraşele Montpellier, Lille, Nantes, Rennes, Brest, Caen, Lorient. Aceasta este cea de-a 13-a săptămână consecutivă, iar protestele au devenit un fel de revoltă împotriva preşedintelui francez, Emmanuel Macron. Acesta este considerat de „Vestele Galbene” ca fiind „rupt de realitate” în ceea ce-i priveşte pe cetăţenii ţării.

Protestatarii au rupt barierele şi au aruncat cu proiectile în poliţişti, agenţii forţelor de ordine reacţionând cu gaze lacrimogene şi muniţie anti-revoltă, relatează BBC.

Potrivit autorităţilor franceze, sâmbătă au participat la proteste 51.400 de persoane, dintre care 4.000 au fost la Paris. Numărul a scăzut faţă de săptămâna trecută, când cifrele oficiale arătau 58.600 de participanţi în toată ţara şi 10.500 la Paris.

Reprezentanţii pentru vestele galbene contestă numerele săptămânii trecută, aceştia susţinând că participarea  a fost mult mai mare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici