Violenţele din Jamaica riscă să se extindă în afara capitalei - VIDEO

Violenţele din Jamaica riscă să se extindă în afara capitalei Kingston, drumul spre aeroportul din apropiere fiind deja blocat, avertizează Departamentul de Stat american.

24 afișări
Imaginea articolului Violenţele din Jamaica riscă să se extindă în afara capitalei - VIDEO

Violenţele din Jamaica riscă să se extindă în afara capitalei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Departamentul de Stat le recomandă cetăţenilor americani să evite deplasările la Kingston sau în zonele învecinate. Accesul spre aeroportul Norman Manley International este blocat de luptele între elementele criminale şi poliţie. Violenţele riscă să se extindă în afara oraşului Kingston", precizează Departamentul de Stat american.

Poliţia şi armata au luat cu asalt luni un cartier al capitalei unde bande înarmate au declanşat violenţe în încercarea de a opri extrădarea în Statele Unite a unui lider al mafiei drogurilor. Violenţele din ultimele zile s-au soldat cu cel puţin doi morţi şi şase răniţi în rândul forţelor de ordine.

După operaţiunea iniţiată luni, mai multe explozii au avut loc în cartierul Tivoli Gardens.

Mai multe persoane au fost arestate în cursul operaţiunilor, dar presupusul traficant de droguri Christopher "Dudus" Coke nu se numără printre suspecţii reţinuţi.

Premierul jamaican Bruce Golding urmează să se adreseze marţi Camerei Reprezentanţilor pentru a prezenta situaţia.

Bandele din Kingston au început joi să ridice baricade şi au transferat arme în capitală, pregătindu-se să împiedice extrădarea lui Coke.

Christopher "Dudus" Coke, în vârstă de 42 de ani, este acuzat că a condus banda Shower Posse, cea mai importantă organizaţie de trafic de droguri şi arme din insula cu 2,8 milioane de locuitori. Autorităţile americane afirmă că banda are ramificaţii la New York, dar şi în restul Statelor Unite, unde livrează cantităţi mari de droguri.

Inculpat în Statele Unite pentru trafic de droguri şi de arme, Coke riscă închisoarea pe viaţă dacă va fi extrădat.

Autorităţile le-au recomandat locuitorilor să rămână în case, iar alimentarea cu electricitate a fost întreruptă în cursul nopţii de luni spre marţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici