Virgin Orbit a primit şi ultimele licenţe înainte de lansarea spaţială

Ultimele licenţe rămase necesare pentru ca Virgin Orbit să lanseze de la Spaceport Cornwall au fost eliberate de către autoritatea britanică de reglementare în domeniul spaţial.

342 afișări
Imaginea articolului Virgin Orbit a primit şi ultimele licenţe înainte de lansarea spaţială

Virgin Orbit a primit şi ultimele licenţe înainte de lansarea spaţială

Autoritatea Aeronautică Civilă a acordat licenţele de operator de lansare şi de control al razei de acţiune, care au fost semnate de secretarul transporturilor.
 
CAA a declarat că aceasta reprezintă "o altă etapă importantă" în vederea primei lansări spaţiale orbitale de pe teritoriul britanic.
 
O lansare de la portul spaţial de la Aeroportul Newquay din Cornwall este aşteptată în ianuarie.
 
La începutul lunii decembrie, lansarea a fost amânată din cauza unor probleme tehnice.
 
Racheta Cosmic Girl 747 a Virgin Orbit se află la Spaceport Cornwall din octombrie, urmată o săptămână mai târziu de racheta LauncherOne, care va transporta nouă sateliţi.
 
CAA a declarat că firma a "luat toate măsurile rezonabile pentru a se asigura că riscurile de siguranţă care decurg din activităţile de lansare sunt la un nivel cât mai scăzut posibil".
 
Tim Johnson, director pentru reglementarea spaţială în cadrul Autorităţii Aviaţiei Civile din Marea Britanie, a declarat: „Aceasta este o altă etapă importantă în ceea ce priveşte permiterea primei lansări spaţiale orbitale de pe coastele britanice, iar aceste licenţe vor ajuta Virgin Orbit în ultimele pregătiri pentru lansare”.
 
Spaceport Cornwall a primit o licenţă de operare din partea CAA în noiembrie.
 
Fiecare dintre cei nouă sateliţi necesită, de asemenea, o licenţă, dar se înţelege că acestea sunt iminente.

Analiză realizată de Jon Amos, corespondent ştiinţific al BBC

Demonstrarea faptului că sistemul său de rachete este sigur a fost, primordială, dar Virgin a trebuit să treacă şi testele de mediu, precum şi testele de aptitudini şi de competenţă.
 
În plus, locaţia viitoarei lansări, deasupra Atlanticului, a necesitat acordul şi coordonarea guvernelor irlandez, spaniol şi portughez.
 
Aprobarea de la Dublin a fost complicată în ultimele săptămâni de schimbarea primului ministru, sau Taoiseach.
 
Cu toate acestea, CAA şi-a respectat promisiunea de a procesa cererea de licenţă pentru rachetă în mai puţin de 18 luni.
 
Ne aşteptam la o lansare pe 14 decembrie, dar aceasta a fost amânată atunci când Virgin Orbit a descoperit o problemă tehnică la unul dintre motoarele sale de rachetă Newton în timpul testelor din California.
 
Acest lucru a necesitat o inspecţie şi o evaluare suplimentară a rachetei deja livrate la Newquay pentru lansarea din Cornwall.
 
Odată ce compania va fi convinsă că este gata, va fi emisă o nouă notificare către aeronave şi navigatori pentru a-i avertiza cu privire la activitatea care urmează, aşteptată pentru cândva în ianuarie.
 
Dan Hart, directorul executiv al Virgin Orbit, a declarat că decizia de acordare a licenţei "ne aduce cu un pas mai aproape de decolarea primei lansări de sateliţi de pe teritoriul britanic".
 
„Aceasta este o etapă majoră pentru CAA şi reprezintă finalizarea cu succes a unui efort enorm, care a inclus construirea de noi reglementări, noi procese şi noi echipe".
 
Nu a fost încă stabilită o dată specifică pentru lansare.
 
Melissa Thorpe, şefa Spaceport Cornwall, a declarat: „Suntem încântaţi de faptul că licenţele Virgin Orbit sunt în vigoare pentru această lansare istorică. A fost un efort incredibil din partea tuturor partenerilor pentru a atinge această etapă, iar echipa mea abia aşteaptă să împărtăşească entuziasmul viitoarei lansări cu toţi cei care au făcut-o posibilă”.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici