Virusul ebola se răspândeşte în Congo

Sătenii dintr-o provincie din Congo nu se ating şi nici nu se mai sărută, din cauza unei epidemii cauzate de virusul ebola, care este mortal şi foarte contagios, transmite Reuters.

2 afișări
Imaginea articolului Virusul ebola se răspândeşte în Congo

Virusul ebola se răspândeşte în Congo

Oamenii din provincia Kasai au început să se simtă rău în luna aprilie, din cauza unei boli care nu are niciun tratament şi care ucide între 50% şi 90% dintre victime. Au existat 385 de cazuri suspecte de această boală, iar 174 de persoane au murit, deşi nu toate cazurile au fost confirmate.

"Oamenii nu se mai sărută când se întâlnesc. Nici măcar nu mai dau noroc. Acestea sunt instrucţiunile pe care doctorii le-au dat populaţiei. A existat o schimbare majoră în comportamentul lor", a explicat, pentru Reuters, Antoine Bushambu, care lucrează în cadrul unei organizaţii pentru drepturile umane.

În ultima săptămână, alte cazuri au fost raportate în oraşul Kananga, capitala provinciei Kasai de Vest, iar Ministrul Sănătăţii din Kasai de Est a afirmat, joi, că alte patru cazuri au fost descoperite în zonă. Autorităţile sanitare sunt însă de părere că multe decese ar fi putut fi cauzate de boli precum febra tifoidă sau infecţia bacteriană shigella.

Virusul ebola se transmite prin contact direct cu sângele, fluidele corporale şi ţesuturile infectate. În stadiile avansate, victimele devin foarte contagioase, iar boala se poate transmite chiar şi prin contactul cu persoanele decedate.

Ministerul Sănătăţii din Congo a început o iniţiativă de împărţire de fluturaşi şi de transmitere a unor reclame la radio şi televiziune, prin care să avertizeze populaţia în legătură cu pericolul acestei boli, iar rezultatele campaniei nu au întârziat să apară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici