Viviane Reding: UE are nevoie de un ministru european al Justiţiei

Comisarul european Viviane Reding vrea înfiinţarea unui post de ministru european al Justiţiei, pentru consolidarea instrumentelor de care dispune UE pentru a constrânge statele membre să se conformeze regulilor jocului democratic şi statului de drept.

266 afișări
Imaginea articolului Viviane Reding: UE are nevoie de un ministru european al Justiţiei

Viviane Reding (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În Uniunea Monetară, vorbim în fiecare zi de necesitatea de a merge către un control şi o supraveghere consolidate, pentru a spori încrederea reciprocă. Aparent, avem nevoie de exact acelaşi lucru în domeniul justiţiei", a afirmat comisarul european pentru Justiţie într-un interviu acordat cotidianului german Frankfurter Allgemeine Zeitung şi publicat miercuri.

"Vorbim mult în prezent despre necesitatea de a avea un ministru de Finanţe european. Consider acest lucru just. Dar cred că avem nevoie, de asemenea, într-un viitor nu foarte îndepărtat de un ministru UE al Justiţiei, care să dispună de mijloace pentru a impune statul de drept în UE. El va trebui să aibă dreptul să depună plângere în faţa Curţii Europene de Justiţie, dacă independenţa justiţiei este în pericol într-un stat membru UE", a declarat comisarul european, relatează joi site-ul EurActiv.fr.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici