Vizita lui François Hollande la Salonul Aeronautic din Le Bourget, perturbată de două membre Femen

Două reprezentante ale mişcării Femen au perturbat, vineri dimineaţa, vizita preşedintelui Franţei, François Hollande, la Salonul Aeronautic din Le Bourget, la nord de Paris, relatează Le Monde, în ediţia electronică.

113 afișări
Imaginea articolului Vizita lui François Hollande la Salonul Aeronautic din Le Bourget, perturbată de două membre Femen

François Hollande (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Activistele Femen au cerut eliberarea colegelor lor condamnate în Tunisia.

Trei activiste Femen, două franţuzoaice şi o germancă, au fost condamnate, la 12 iunie, la patru luni de închisoare pentru un protest topless, la Tunis, unde au cerut eliberarea unei tinere de origine tunisiană, Amina Tyler, membră a aceleiaşi mişcări.

Vineri, François Hollande a sosit la Salonul Aeronautic din Le Bourget, în apropiere de Paris, la bordul unui A400M, noul avion de transport militar produs de Airbus.

Preşedintele Franţei, însoţit de ministrul Apărării, Jean-Yves Le Drian, a decolat în jurul orei locale 08.45 (09.45, ora României) de la baza aeriană Villacoublay, la sud-vest de Paris, şi a ajuns pe aeroportul de la Le Bourget, la nord, după un zbor de 45 de minute.

La sosire, şeful statului francez a salutat personalul de bord al acestui aparat vedetă la salon, capabil să transporte până la 37 de tone pe o distanţă de 3.300 de kilometri, şi să-şi lase încărcătura - persoane, blindate sau elicoptere - pe terenuri nepregătite, potrivit Le Monde.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici