Vizita Papei în Portugalia ar putea fi afectată de greve

Vizita Papei Francisc în Portugalia ar putea fi afectată de grevele planificate de mai multe categorii de angajaţi. Printre protestatari sunt profesori, poliţişti şi gardieni de închisoare, gunoieri şi angajaţi ai companiei feroviare, potrivit Reuters.

275 afișări
Imaginea articolului Vizita Papei în Portugalia ar putea fi afectată de greve

Vizita Papei în Portugalia ar putea fi afectată de greve

Angajaţii portughezi plănuiesc proteste şi greve în timpul vizitei Papei Francisc de luna viitoare, în încercarea de a forţa guvernul să crească salariile şi să le îmbunătăţească condiţiile de muncă.

Confederaţia Forţelor de Securitate din Portugalia (CFS), care reprezintă poliţişti şi gardieni de închisoare, a anunţat o serie de proteste în prima săptămână din august. CFS a declarat că va organiza unul dintre proteste în prima zi a vizitei lui Francisc în faţa Palatului Belem, unde preşedintele Marcelo Rebelo de Sousa va organiza o ceremonie de bun venit.

„Sanctitatea Sa va afla cum sunt tratate forţele de securitate în Portugalia. Ţara noastră este considerată sigură nu datorită liderilor săi, ci datorită folosirii şi abuzului profesioniştilor săi... ale căror salarii nu au fost majorate în ultimii 10 ani", a declarat secretarul comisiei CFS, Cesar Nogueira.

Ministrul de interne Jose Luis Carneiro a declarat că vor fi suficienţi poliţişti pentru a monitoriza evenimentele la care participă papa, astfel încât „securitatea nu va fi afectată în niciun fel".

Gunoierii şi măturătorii de stradă din Lisabona ar putea şi ei să intre în grevă în timpul vizitei lui Francisc pentru a cere condiţii de muncă mai bune, a anunţat săptămâna aceasta sindicatul lor, SNMOT. Totuşi, sindicaliştii sunt dispuşi să participe la negocieri pentru a evita o astfel de acţiune.

În plus, lucrătorii de la casele de bilete au decis miercuri să prelungească o grevă în curs de desfăşurare până pe 6 august, ultima zi a vizitei lui Francisc. Se aşteaptă ca mulţi dintre tinerii catolici să călătorească la Lisabona cu trenul. Profesorii au anunţat şi ei propriul plan de a protesta în timpul vizitei papale.

Papa Francisc se va deplasa la Lisabona în perioada 2-6 august pentru a participa la întâlnirea globală a tinerilor catolici cu ocazia Zilei Mondiale a Tineretului. Autorităţile portugheze se aşteaptă la aproximativ un milion de participanţi.

De asemenea, papa va ţine o slujbă, va vizita sanctuarul de la Fatima, la aproximativ 130 km nord de Lisabona, şi se va întâlni cu victimele abuzurilor sexuale ale clericilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici