Vladimir Groisman a fost numit premier al Ucrainei

Parlamentul ucrainean a aprobat, joi, numirea prooccidentalului Vladimir Groisman în funcţia de premier, pentru a pune capăt crizei politice şi pentru a debloca fondurile alocate de Occident pentru această ţară, informează La Libre.be.

273 afișări
Imaginea articolului Vladimir Groisman a fost numit premier al Ucrainei

Vladimir Groisman a fost numit premier al Ucrainei (Imagine AFP / Mediafax Foto)

Rezoluţia care confirmă numirea lui Groisman, loial preşedintelui Petro Poroşenko, în funcţia de premier a fost votată de 257 de deputaţi. Acesta îi va succeda în fruntea Gvernului lui Arseni Iaţeniuk, criticat pentru ritmul lent al reformelor şi scandaluri de corupţie.

Fostul premier al Ucrainei, Arseni Iaţeniuk, şi-a anunţat duminică demisia, în cadrul unui discurs televizat.

"Am luat decizia de a demisiona din funcţia de premier al Ucrainei", a spus acesta. "Decizia mea este bazată pe mai multe motive: criza politică artificială care a izbucnit în Guvern, dorinţa de a schimba o persoană care a «orbit» responsabili politici şi a paralizat dorinţa acestora de a aduce schimbări veritable acestei ţări", a continuat el.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici