Vladimir Putin a vorbit la telefon cu Recep Erdogan. Preşedintele Turciei s-a oferit să fie mediator în conflictul cu Ucraina

  • Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin a avut o conversaţie telefonică cu preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan.
  • Cei doi lideri au făcut schimb de evaluări asupra situaţiei în legătură cu recunoaşterea de către Rusia a Republicilor Populare Doneţk şi Lugansk.
6140 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin a vorbit la telefon cu Recep Erdogan. Preşedintele Turciei s-a oferit să fie mediator în conflictul cu Ucraina

Recep Erdogan a spus că un conflict militar nu va aduce beneficii nimănui şi că Turcia nu va recunoaşte cele două regiuni separatiste din estul Ucrainei, dar vrea să găsească o soluţie la criză.

Preşedintele Turciei a cerut ca problema să fie rezolvată prin dialog şi s-a oferit să acţioneze drept mediator între cele două state.

Vladimir Putin a subliniat necesitatea obiectivă a deciziei luate în faţa agresiunii autorităţilor ucrainene din Donbass şi a refuzului lor categoric de a respecta acordurile de la Minsk.

A fost abordată şi tema dezvoltării garanţiilor legale pe termen lung pentru securitatea Federaţiei Ruse. În acest context, Vladimir Putin şi-a exprimat dezamăgirea faţă de reacţia Statelor Unite şi a NATO, care a echivalat într-o încercare de a ignora preocupările şi revendicările legitime ale Rusiei.

S-a convenit să continue contactele ruso-turce în diferite formate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici