Vladimir Putin afirmă că ucrainenii şi ruşii sunt "un singur popor"

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a afirmat, joi seară, cu ocazia reuniunii Consiliului prezidenţial pentru Secruitate Naţională, că ucrainenii şi ruşii sunt "un singur popor", precizând că operaţiunea militară în Ucraina se derulează "conform planului".

6285 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin afirmă că ucrainenii şi ruşii sunt "un singur popor"

Vladimir Putin afirmă că ucrainenii şi ruşii sunt "un singur popor"

„Ruşii şi ucrainenii sunt un singur popor. Operaţiunea militară se desfăşoară conform planului", a declarat Vladimir Putin, potrivit cotidianului Le Figaro şi agenţiei ANSA.

Liderul de la Kremlin susţine că armata rusă încearcă să creeze culoare umanitare pentru evacuarea civililor, dar că "neonaziştii" folosesc civilii ca scuturi umane. „Militarii noştri oferă coridoare sigure pentru civili, dar neonaziştii ucraineni şi mercenarii străini împiedică evacuările şi tratează civilii ca scuturi umane", a afirmat Vladimir Putin.

În contextul negocierilor dintre Ucraina şi Rusia, Ministerul rus al Apărării a anunţat joi intenţia de a suspenda operaţiunile militare pentru facilitarea evacuării civililor pe coridoare umanitare. "Suntem pregătiţi pentru crearea de coridoare umanitare, în orice moment", a comunicat Ministerul Apărării de la Moscova.

Între timp, în pofida negocierilor, atacurile armatei ruse continuă în Ucraina. Cel puţin 33 de oameni au fost ucişi în urma raidurilor aeriene ruse care au vizat joi orăşelul Cernighiv, situat în nordul Ucrainei, au declarat surse din cadrul serviciilor de securitate locale.

Anterior, Palatul Elysée a anunţat că preşedintele Franţei, Emanuel Macron, se teme, în contextul conversaţiei pe care a avut-o joi dimineaţă cu omologul său rus, Vladimir Putin, că situaţia se va deteriora în Ucraina şi că armata rusă va încerca să ocupe întreaga ţară. "Pe baza a ceea ce i-a transmis preşedintele Putin, anticiparea preşedintelui Macron este că situaţia se va agrava în Ucraina", a transmis Preşedinţia Franţei, conform cotidianului Le Monde. Palatul Elysée a confirmat anunţul Kremlinului privind "determinarea preşedintelui Vladimir Putin de a continua ofensiva", în scopul "preluării controlului asupra întregii ţări". Vladimir Putin i-a semnalat lui Emmanuel Macron că invazia militară decurge "conform planului", potrivit Preşedinţiei Franţei.

Kremlinul a comunicat, conform cotidianului Le Monde, că "preşedintele Putin a exprimat intenţia de a continua fără compromis ofensiva contra naţionaliştilor din Ucraina".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici