Vladimir Putin ar putea primi titlul de „Lider Suprem” al Rusiei. Reacţia Kremlinului

Vladimir Putin ar putea deveni „Lider Suprem” al Rusiei la demisia din funcţia de preşedinte, în urma modificărilor propuse în constituţia ţării. Kremlinul a declarat că Putin nu are nicio opinie cu privire la această propunere, relatează New York Times.

6828 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin ar putea primi titlul de „Lider Suprem” al Rusiei. Reacţia Kremlinului

Sursa: Profimedia Images

Kremlinul a confirmat că noul titlu a fost doar una dintre propunerile comisiei guvernamentale care a analizat schimbările constituţionale. Schimbarea este privită de unii drept o promisiune de a „guverna pe viaţă”, după încheierea mandatului său, în 2024, a relatat New York Times. Kremlinul a  precizat că Putin nu are nicio opinie cu privire la această propunere.
 
Putin anunţase schimbări majore ale constituţiei, adoptate de Parlament la începutul acestei luni. Modificările ar fi cimentat controlul lui Putin asupra procesului de tranziţie, privit drept o ocazie de a răspunde nemulţumirilor cetăţenilor acumulate în ultima perioadă. Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului rus, a confirmat deja într-un vot preliminar că sprijină reformele.
 
Departamentul guvernamental care analizează posibilele modificări a menţionat că „există câteva propuneri interesante printre cele prezentate. Un exemplu ar fi redenumirea funcţiei de şef al statului ca Lider Suprem”, a declarat co-preşedintele comisiei. „În momentul de faţă, totul se află în faza de discuţie”, a adăugat Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului. „Preşedintele Putin nu are o viziune anume asupra acestor schimbări”.
 
Alte propuneri includ recunoaşterea oficială a Rusiei ca „putere victorioasă” în al Doilea Război Mondial şi stabilirea  creştinismului ortodox drept principala religie a ţării, a relatat ziarul Kommersant.
 
Agenţia de ştiri TASS din Rusia a declarat că Vladimir Zhironovsky, liderul partidului naţionalist LDPR, a sugerat de mai multe ori ca preşedintele să fie cunoscut drept „Lider Suprem”, pentru a evita asemănarea cu titlurile derivate din alte limbi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici