Vladimir Putin: „Ceea ce se întâmplă a fost o măsură necesară. A fost imposibil să reacţionăm într-un mod diferit”

Preşedintele Vladimir Putin i-a avertizat pe liderii de afaceri din Rusia că trebuie să se aşteapte la „restricţii” asupra economiei, subliniind totuşi că statul a luat o „măsură necesară” lansând o ofensivă militară la scară largă împotriva Ucrainei.

20590 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin: „Ceea ce se întâmplă a fost o măsură necesară. A fost imposibil să reacţionăm într-un mod diferit”

Sursa foto: Hepta

În declaraţiile difuzate joi la televiziunea de stat, Putin a spus:

„Ceea ce am vrut să spun mai întâi – cel mai important lucru, să înţelegeţi cu toţii – ceea ce se întâmplă a fost o măsură necesară. Nu ne-au lăsat nicio şansă să acţionăm altfel. Au creat astfel de riscuri în sfera securităţii încât a fost imposibil să reacţionăm într-un mod diferit. Toate eforturile noastre au ieşit la zero. […] Au creat astfel de riscuri încât este greu de înţeles cum ar fi putut ţara noastră să continue să existe", notează CNN.

Liderii americani şi occidentali au promis sancţiuni dure, ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba îndemnând Occidentul să blocheze Rusia în sistemul internaţional de plăţi SWIFT. Putin a remarcat că Rusia rămâne parte a sistemului economic global, dar a avertizat cu privire la noi „restricţii” la adresa economiei şi a cerut afacerilor să lucreze „în solidaritate” cu guvernul.

„Mi se pare că partenerii noştri ar trebui să înţeleagă acest lucru şi să nu îşi pună sarcina de a ne împinge din acest sistem”, a spus Putin. „Cu toate acestea, din motive politice, aceste restricţii se vor întâmpla”.

Preşedintele american Joe Biden urmează să anunţe noi sancţiuni împotriva Rusiei în următoarea oră.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici