Vladimir Putin contrazice autorităţile din Marea Britanie. Ce spune despre cei doi suspecţi din cazul Skripal: Ştim cine sunt aceştia, i-am găsit

Vladimir Putin a declarat că cei doi cetăţeni ruşi acuzaţi de Marea Britanie că ar fi autorii atacului neurotoxic în cazul Skripal au fost identificaţi, aceştia fiind civili, nu criminali, scrie The Guardian.

1833 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin contrazice autorităţile din Marea Britanie. Ce spune despre cei doi suspecţi din cazul Skripal: Ştim cine sunt aceştia, i-am găsit

Vladimir Putin contrazice autorităţile din Marea Britanie. Ce spune despre cei doi suspecţi din cazul Skripal: Ştim cine sunt aceştia, i-am găsit

”Ştim cine sunt aceştia, i-am găsit”, a afirmat Putin la un forum economic din oraşul Vladivostok, din estul Rusiei, adăugând că cei doi bărbaţi, pe nume Alexander Petrov şi Ruslan Boşirov, vor apărea curând în faţa presei pentru a-şi susţine nevinovăţia.

”Aceştia sunt civili. Nu este nimic criminal aici”, a spus Putin, făcând referire la informaţiile transmise de agenţiile ruse de presă.

Oficialii britanici au declarat că bărbaţii au fost agenţi ai serviciilor de informaţii militare ruse trimise pentru a-l ucide pe Serghei Skripal, un fost spion rus care a dat informaţii serviciilor secrete britanice. El a fost închis în Rusia înainte de a fi eliberat într-un schimb de spioni în 2010.

Comentariile lui Putin păreau a fi o negare a faptului că bărbaţii au lucrat pentru Serviciul Militar de Informaţii al Rusiei, Direcţia Principală, denumită GRU.

Oficialii britanici i-au acuzat în lipsă în această lună pe cei doi bărbaţi pentru tentativa de a-i ucide pe Serghei Skripal, pe fiica sa, Yulia, şi pe un ofiţer de poliţie care a investigat cazul. Scotland Yard a transmis imaginile CCTV cu celor doi suspecţi de la gara din Salisbury din ziua atacului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici