Vladimir Putin: Crimeea a evitat soarta regiunilor din estul Ucrainei aderând la Rusia

Evenimentele care au loc în prezent la Donbas, în estul Ucrainei, arată clar că acelaşi lucru s-ar fi întâmplat şi în Crimeea dacă aceasta nu ar fi aderat la Rusia, a declarat vineri preşedintele Vladimir Putin, în cadrul unui forum al tineretului rus, relatează RIA Novosti, în pagina online.

828 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin: Crimeea a evitat soarta regiunilor din estul Ucrainei aderând la Rusia

Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Trebuia să ne protejăm compatrioţii care locuiesc aici. Când analizăm evenimentele din Donbas, Lugansk şi Odesa, înţelegem cu toţii acum ce s-ar fi întâmplat cu Crimeea dacă nu am fi adoptat măsurile necesare pentru a asigura libera exprimare a voinţei locuitorilor peninsulei. Noi nu am anexat-o, nu am ocupat-o, ci le-am dat oamenilor posibilitatea de a se exprima şi de a lua o decizie. Eu cred că i-am protejat", a declarat Putin.

Populată în majoritate de rusofoni, Crimeea şi-a proclamat în martie independenţa faţă de Ucraina şi reunificarea sa cu Rusia a avut loc după un referendum organizat ulterior. Autorităţile ucrainene şi ţările occidentale nu recunosc acest referendum şi consideră aderarea peninsulei la Rusia un "act de anexare".

Putin a declarat că procesul recunoaşterii internaţionale a Crimeei drept regiune rusească va dura mult.

"Cred că această problemă legată de recunoaştere va fi rezolvată într-o manieră lungă şi agasantă. Este ciudat pentru mine, într-adevăr, pentru că ce se întâmplă cu Serbia şi Kosovo arată că atunci când există voinţă politică deciziile (...) sunt recunoscute foarte uşor", a declarat Putin.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici