LIVE-TEXT  Vladimir Putin, discurs cu ameninţări la anexarea teritoriilor ucrainene. Putin: Ne vom proteja valorile noastre de Occident/ Oamenii din Doneţk, Luhansk, Herson şi Zaporojie devin cetăţenii noştri pentru totdeauna

  • Preşedintele i-a numit "eroi ai marii Rusii" pe toţi soldaţii şi ofiţerii ruşi care au murit de moarte curajoasă în timpul Operaţiunii Speciale din Ucraina şi a onorat memoria lor cu un moment de reculegere.
  • Putin: "prăbuşirea Uniunii Sovietice a fost o "catastrofă", deoarece liderii sovietici au distrus marea noastră ţară şi au lăsat poporul să se descurce cu ea".
  • Putin i-a acuzat pe "anglo-saxoni" de sabotarea conductelor Nord Stream. Acuză Occidentul de purtarea unui război hibrid împotriva Rusiei
  • Putin a calificat drept rasistă rusofobia care se răspândeşte în întreaga lume
  • Putin a făcut apel la Ucraina să înceteze imediat ostilităţile şi să revină la masa negocierilor
  • Putin despre dolar: Nu poţi hrăni pe nimeni cu hârtie, ai nevoie de mâncare
  • Putin: Occidentul neagă standardele morale, religia, familia
  • Putin: Prăbuşirea hegemoniei occidentale care a început este ireversibilă. Nu va mai fi ca înainte
18119 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin, discurs cu ameninţări la anexarea teritoriilor ucrainene. Putin: Ne vom proteja valorile noastre de Occident/ Oamenii din Doneţk, Luhansk, Herson şi Zaporojie devin cetăţenii noştri pentru totdeauna

Hepta - Sputnik / Grigory Sysoev

 

 

Putin şi şefii regiunilor Doneţk, Luhansk, Zaporojie şi Herson au semnat tratatele de aderare la Rusia şi de înfiinţare a unor noi entităţi constitutive. Putin scandeaza alături de cei patru lideri ai regiunilor: Rusia! Rusia! Rusia! Rusia!

Spectacol ciudat al lui Putin şi al altora într-o strângere de mână în cinci direcţii

Mediafax Foto

În scene bizare, Vladimir Putin şi liderii celor patru teritorii anexate s-au angajat într-o stranie strângere de mână în cinci.

Bărbaţii îşi ridică mâinile în sus şi în jos în timp ce mulţimea intonează imnul naţional al Federaţiei Ruse.

Merită să subliniem că, pe lângă faptul că pare ieşit din comun, este o schimbare pentru preşedintele Putin, care are o istorie de a păstra distanţa fizică faţă de ceilalţi dacă ne amintim de acele mese lungi când se întâlnea cu alţi oficiali. 

 

UPDATE 16:00 - Începe semnarea documentelor pentru alipirea regiunilor Doneţk, Luhansk, Zaporojie şi Herson de Federaţia Rusă. 

 

Mediafax Foto

Prăbuşirea hegemoniei occidentale care a început este ireversibilă. Nu va mai fi ca înainte

Câmpul de luptă este pentru poporul nostru, pentru marea Rusie istorică. Avem nevoie de consolidarea întregii societăţi. Valorile noastre sunt umanitatea, mila şi compasiunea.

Aşa cum spunea Ivan al Il-lea: "Cred în forţele spirituale ale poporului rus, spiritul lor este spiritul meu, soarta lor este soarta mea, suferinţa lor este durerea mea, înflorirea lor este bucuria mea".
Lumea a intrat într-o fază de transformare revoluţionară.
Prăbuşirea hegemoniei occidentale este ireversibilă.
Suntem mândri că am iniţiat mişcarea anticolonială.

- Vladimir Putin, Kremlin, Sala Sfântul Gheorghe

Există toate motivele să credem că Occidentul nu va căuta o cale constructivă de ieşire din criza alimentară şi energetică

Este de temut că aceştia sunt gata să folosească alte reţete cu care sunt familiarizaţi. Profiturile obţinute în timpul celui de-al Doilea Război Mondial au permis SUA să impună puterea dolarului pe planetă, iar criza iminentă din anii 1980 a fost depăşită prin însuşirea moştenirii şi resurselor Uniunii Sovietice. Acum trebuie cu orice preţ să rupă Rusia şi alte state care aleg un curs suveran de dezvoltare.

Putin: Occidentul neagă standardele morale, religia, familia

Vrem cu adevărat ca Rusia să aibă "părintele numărul unu, doi, trei" în loc de "mama şi tata" şi ca perversiunile care duc la degradare şi extincţie să fie impuse copiilor în şcoli, presupunând că există anumite genuri, cu excepţia femeilor şi a bărbaţilor?

Pentru noi, acest lucru este inacceptabil.
Avem mulţi oameni care gândesc la fel în întreaga lume şi vedem sprijinul lor. În întreaga lume se dezvoltă o mişcare de eliberare împotriva hegemoniei unipolare. Astăzi luptăm pentru ca dictatura şi despotismul să devină un lucru de domeniul trecutului pentru totdeauna. O politică construită pe exclusivitatea câtorva şi pe suprimarea altor culturi şi popoare este criminală. Trebuie să întoarcem această pagină ruşinoasă.

Putin despre cei dispuşi să trăiască după regulile SUA: masochiştii politici şi alţi adepţi ai politicii neconvenţionale

SUA au creat un precedent pentru armele nucleare. 
Vladimir Putin continuă să vorbească cu cei adunaţi, stând singur pe scenă.

El continuă să facă afirmaţii despre Occident şi elite şi acţiunile lor de pe tot globul.

În mod oarecum previzibil, el atinge şi armele nucleare, spunând că SUA au creat precedentul pentru utilizarea lor prin lansarea de bombe atomice asupra Hiroshima şi Nagasaki în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Statele Unite sunt singura ţară din lume care au folosit arme lucleare asupra oamenilor din Japonia, au colonizat oraşe din Germania, au comis lucruri oribile în Coreea şi Vietnam şi ei se consideră aliaţi. 

Putin despre dolar: Nu poţi hrăni pe nimeni cu hârtie, ai nevoie de mâncare

Putin: Lumea a intrat într-o perioadă de transformare revoluţionară. Avem mulţi oameni care gândesc la fel, inclusiv în SUA.
 
Acum avem nevoie de o consolidare a întregii societăţi, care să se bazeze pe suveranitate, creaţie şi dreptate.
 
Avem adevărul, avem Rusia în spate.
Mediafax Foto

Putin i-a acuzat pe anglo-saxoni de sabotarea conductelor Nord Stream. Acuză Occidentul de purtarea unui război hibrid împotriva Rusiei

Anglo-saxonii au început de fapt să distrugă structura energetică europeană.
 
Doctrinele militare ale SUA şi NATO sunt construite pe dominaţie şi înşelăciune cu privire la presupusa "descurajare", Washingtonul "descurajează" Rusia, China şi Iranul, alte ţări şi actualii aliaţi ai SUA sunt următorii.
Occidentul nu se aştepta ca majoritatea statelor să nu "facă pasul în faţă" în timpul blitzkrieg-ului de sancţiuni împotriva Rusiei şi să aleagă să coopereze cu ea, a spus Putin.
 

Putin s-a adresat Kievului şi Occidentului

Oamenii din Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson devin cetăţenii noştri pentru totdeauna! Rusia nu caută să refacă Uniunea Sovietică, a subliniat preşedintele rus.Occidentul a căutat o nouă şansă de a slăbi şi dezintegra Rusia, nu se satură de faptul că există o ţară atât de mare.

Preşedintele rus a subliniat că Occidentul este dispus să meargă până la extreme pentru a păstra un sistem neocolonial care îi permite să jefuiască lumea şi să colecteze tribut de la omenire.

Vestul trebuie să-şi amintească că oamenii din teritoriile ocupate sunt cetăţenii noştri „pentru totdeauna”. Occidentul face tot ce-i stă în putinţă pentru a menţine sistemul neocolonial prin continuarea politicilor sale prădătoare.

Ne vom proteja valorile noastre de Occident. 

Occidentul urmăreşte o politică de de-suveranizare totală în lume, de unde şi agresiunea lor asupra valorilor tradiţionale şi a suveranităţii ţărilor. Distruge state întregi care nu sunt de acord să renunţe la suveranitatea lor în favoarea sa, a spus Putin.
 
Putin a calificat drept o ruşine modul în care liderii mai multor ţări occidentale "înghit" grosolăniile americane.
 

Putin a calificat drept rasistă rusofobia care se răspândeşte în întreaga lume

Unul dintre motivele pentru secole de rusofobie este că nu ne-am lăsat jefuiţi în timpul colonizării, am forţat Europa să facă comerţ pe picior de egalitate

Occidentul nu are nevoie de Rusia, dar noi avem nevoie de ea.  Occidentul spune mereu că apără ordinea şi regulile, dar de unde au apărut aceste reguli? Standarde duble, concepute pentru proşti.

Occidentul "şi-a "aruncat măştile" în situaţia din Ucraina, arătându-şi adevăratele măruntaie, se aştepta ca Rusia să se destrame ca în anii '90 şi încă nu-i pasă de existenţa unei astfel de ţări, a spus Putin.

Putin a făcut apel la Ucraina să înceteze imediat ostilităţile şi să revină la masa negocierilor

Putin a informat Duma de Stat despre propunerile auto-proclamatelor republici Doneţk şi Luhansk şi ale teritoriilor ucrainene ocupate ilegal de Rusia în raioanele Zaporojie şi Herson de a fi alipite la Federaţia Rusă.

Kievul trebuie să respecte alegerea regiunilor Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson, doar aşa poate fi calea spre pace.  Rusia nu va trăda niciodată locuitorii din regiunile Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson. 

Moscova va acţiona astfel încât locuitorii din Donbas şi din alte teritorii eliberate să simtă sprijinul întregii Rusii.

Federaţia Rusă va depune eforturi pentru a îmbunătăţi securitatea în teritoriile eliberate, a promis preşedintele rus.

 

Putin începe un discurs istoric despre prăbuşirea URSS în 1991

El spune că aceasta a fost o "catastrofă", deoarece liderii sovietici "au distrus marea noastră ţară şi au lăsat poporul să se descurce cu ea".

Ultimii lideri sovietici au ruinat marea noastră ţară, au prezentat poporului un fapt, fără să înţeleagă consecinţele, că decizia din 1991 nu s-a bazat pe părerea oamenilor - nu au fost întrebaţi şi au tăiat toate legăturile în viaţă. 

Uniunea Sovietică nu mai există - trecutul nu se poate întoarce, dar noi nu aspirăm la el. 

 

Putin îi onorează pe eroii Operaţiunii Speciale 

Populaţia în cadrul referendumurilor a făcut o alegere lipsită de ambiguitate. Vor fi semnate tratatele privind acceptarea celor patru noi teritorii în Federaţia Rusă. Federaţia Rusă îşi va aminti întotdeauna de eroii Primăverii Ruse care au murit pentru dreptul de a-şi vorbi limba maternă şi de a-şi păstra cultura şi credinţa. 

UPDATE - Putin a cerut un minut de reculegere în memoria celor ucişi în Donbass 

Soldaţii căzuţi în Ucraina, adevăraţi eroi. Să ţinem un minut de reculegere în memoria lor.

 

UPDATE 15:20  - ŢARUL A VENIT!

 

UPDATE 15:15 - Invitatul principal întârzie la propria ceremonie! 

 

UPDATE - Marea Britanie „nu va recunoaşte niciodată anexiunile ilegale ale Rusiei”, anunţă Secretarul Apărării, subliniind că Moscova nu controlează în totalitate unele dintre regiunile pe care este gata să le cucerească 

"Adevărul este că Rusia pierde în Ucraina, iar generalii lor incompetenţi trimit mii de oameni la moarte pentru a satisface fantezia imperialistă a preşedintelui Putin", a scris Ben Wallace pe Twitter.

 

UPDATE - Un oficial rus instalat în regiunea Herson din sudul Ucrainei a fost ucis într-un atac cu rachete ucrainene, potrivit presei de stat ruse.

Dmitri Medvedev şi Ramzan Ahmatovici Kadîrov au venit 

Regiunile Rusiei se adună la concerte pentru a sărbători includerea de noi teritorii

Putin a notificat Duma de Stat cu privire la propunerile Republicii Populare Doneţk, Republicii Populare Luhansk, regiunii Zaporojie şi regiunii Herson de a deveni noi entităţi constitutive ale Federaţiei Ruse, în conformitate cu legea "Cu privire la procedura de admitere în Federaţia Rusă şi de formare a unei noi entităţi constitutive în cadrul Federaţiei Ruse".

Regiunile sunt pregătite: Cu o oră înainte de semnarea tratatelor de aderare a celor patru noi entităţi constitutive la Rusia.

Cine sunt capii celor patru entităţi?

 
- şeful Republicii Populare Doneţk - Denis Puşilin
- şeful Republicii Populare Lugansk - Leonid Pasechnik
- şeful regiunii Zaporojie - Evgheni Balitsky
- şeful regiunii Herson - Vladimir Saldo

 

Putin a informat Duma de Stat despre propunerile auto-proclamatelor republici Doneţk şi Lugansk şi ale teritoriilor ucrainene ocupate ilegal de Rusia în raioanele Zaporojie şi Herson de a fi alipite la Federaţia Rusă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici