Vladimir Putin doreşte cooperare bilaterală cu o ţară aflată în plină criză economică. Despre ce a discutat liderul rus cu Nicolas Maduro, preşedintele Venezuelei

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, şi preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, au discutat telefonic despre situaţia politică de la Caracas şi despre cooperarea bilaterală, inclusiv prin proiecte în sectorul energetic, relatează site-ul agenţiei Tass.

539 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin doreşte cooperare bilaterală cu o ţară aflată în plină criză economică. Despre ce a discutat liderul rus cu Nicolas Maduro, preşedintele Venezuelei

Vladimir Putin şi Nicolas Maduro au discutat despre situaţia politică din Venezuela

"Cei doi lideri au schimbat opinii cu privire la o serie de aspecte practice ale cooperării ruso-venezuelene. În special, au discutat despre punerea în aplicare a proiectelor comune reciproc avantajoase în sectorul energetic. Preşedintele Maduro a oferit informaţii despre eforturile guvernului Venezuelei de a normaliza situaţia politică din ţară", potrivit unui comunicat de la Kremlin.

Venezuela se confruntă cu grave probleme economice din cauza inflaţiei galopante şi scăderii preţului petrolului. Această situaţie, precum şi hotărârea Curţii Supreme de extindere a autorităţii preşedintelui şi de limitare a competenţelor Parlamentului de opoziţie, au condus la ample proteste antiguvernamentale, soldate cu decesul a aproximativ 90 de persoane şi rănirea altor 1.500.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici