Ucraina anunţă că va înăspri controalele vamale pentru cetăţenii ruşi

Secretarul Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei, Oleksandr Turcinov a anunţat luni că Ucraina plănuieşte să înăsprească controalele vamale pentru cetăţenii ruşi începând cu 1 ianuarie 2018, potrivit agenţiei de ştiri TASS.

946 afișări
Imaginea articolului Ucraina anunţă că va înăspri controalele vamale pentru cetăţenii ruşi

Ucraina anunţă că va înăspri controalele vamale pentru cetăţenii ruşi

În urma unei şedinţe a Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei, Oleksandr Turcinov a declarat că toţi cetăţenii străini care trec graniţa ucraineană vor trebui supuşi unui control biometric. Acest control "va fi aplicabil în primul rând cetăţenilor ruşi", a afirmat Turcinov, adăugând că aceştia vor fi obligaţi să efectueze o procedură obligatorie de amprentare.

Mai mult, înainte de a vizita Ucraina, cetăţenii ruşi vor fi obligaţi să obţină o înregistrare preliminară. "Aceasta înseamnă că un cetăţean rus care intenţionează să viziteze Ucraina va trebui să fie înregistrat preliminar şi să prezinte datele solicitate Ministerului de Externe al Ucrainei", a explicat Turcinov.

Totodată, potrivit acestuia, toţi cetăţenii ruşi care locuiesc deja în Ucraina vor fi nevoiţi să obţină o înregistrare obligatorie, adică să informeze autorităţile locale despre locurile lor de şedere.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici