Vladimir Putin le interzice miniştrilor săi să deţină conturi în străinătate

Preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat marţi o lege care le interzice miniştrilor să aibă conturi bancare sau investiţii bursiere în străinătate.

400 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin le interzice miniştrilor săi să deţină conturi în străinătate

Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Textul le interzice membrilor Guvernului să "deschidă şi să deţină conturi, să păstreze fonduri în băncile străine din afara teritoriului Rusiei (...), să deţină sau să folosească instrumente financiare în străinătate", detaliază site-ul specializat în publicarea legilor garant.ru.

Textul li se aplică, de asemenea, soţilor şi copiilor minori, a precizat aceeaşi sursă.

Amendamentul nu interzice, aşa cum se avea în vedere într-un timp, deţinerea de bunuri imobiliare în străinătate.

Acesta se adaugă unei serii de măsuri deja adoptate pentru a lupta împotriva corupţiei şi a spori transparenţa funcţionării Guvernului.

Averea membrilor Guvernului este dată publicităţii în fiecare an.

Legea promulgată marţi l-a determinat pe Igor Şuvalov, numărul doi în Guvern, unde este cel mai bogat membru, să îşi repatrieze activele deţinute până atunci în Insulele Virgine.

Şuvalov a criticat recent textul, apreciind că regulile de comportament devin prea stricte şi întreţin un climat de suspiciune faţă de putere.

"Următoarea etapă va fi că dacă muncim un an în privat nu vom mai putea deveni deputaţi, miniştri. Nu este posibil să se meargă atât de departe", a apreciat el.

"Dacă oamenii sunt luaţi permanent drept escroci şi oamenii cu bani sunt împiedicaţi să acceadă la responsabilităţi, atunci ce vom face? Am ajuns într-un punct care devine periculos", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici