Vladimir Putin: Rusia nu trebuie să se izoleze de restul lumii

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a apreciat joi că Rusia nu trebuie "să se izoleze de restul lumii", în timp ce relaţiile sale cu Occidentul sunt la cel mai scăzut nivel din cauza conflictului din Ucraina.

2665 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin: Rusia nu trebuie să se izoleze de restul lumii

Vladimir Putin susţine că Rusia nu trebuie "să se izoleze de restul lumii" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Trebuie să ne dezvoltăm ţara cu calm, cu demnitate şi în mod eficient, fără să ne izolăm de restul lumii, fără să rupem relaţiile cu partenerii noştri, dar fără să permitem totuşi să fim trataţi în mod dispreţuitor", a declarat Putin de la Ialta, în Crimeea, citat de agenţiile ruseşti.

Rusia este pregătită să facă tot posibililul pentru a ajunge la o reglementare a conflictului în Ucraina, a declarat preşedintele rus, care s-a exprimat în faţa deputaţilor din cadrul Dumei (Camera inferioară a Parlamentului rus), reuniţi în Crimeea, peninsulă ucraineană alipită de Rusia în martie.

"Urmărim îndeaproape situaţia de acolo, vom aborda această problemă cu liderii din Ucraina, comunitatea internaţională, cu principalele organizaţii internaţionale. Vom face tot ce ne stă în putere pentru ca acest conflict să se încheie cât mai repede posibil, pentru a nu se mai vărsa sânge în Ucraina", a declarat el.

Putin a denunţat, de asemenea, situaţia umanitară catastrofală din estul ţării, calificând situaţia de la faţa locului drept un "haos sângeros" şi "conflict fratricid".

Peste 2.000 de persoane au fost ucise în patru luni de conflict în Ucraina, între forţele guvernamentale şi separatiştii proruşi, potrivit ultimului bilanţ al ONU.

Kievul şi Occidentul acuză Rusia că aprovizionează cu arme separatiştii de la începutul conflictului, ceea ce Moscova dezminte.

Putin a subliniat, de asemenea, joi că societatea rusă ar trebui să se mobilizeze "nu pentru război sau orice alt conflict" ci "pentru a lucra din greu pentru Rusia şi în numele Rusiei".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici