Vladimir Putin: "SUA au declarat război economic Rusiei! De la 1 aprilie vom înceta să mai furnizăm gaz statelor europene care nu plătesc în ruble"

Rusia acuză că SUA i-au declarat război economic. Din data de 1 aprilie 2022, Rusia va înceta contractele cu statele europene care nu doresc să-i cumpere gazul în ruble.

109351 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin: "SUA au declarat război economic Rusiei! De la 1 aprilie vom înceta să mai furnizăm gaz statelor europene care nu plătesc în ruble"

Vladimir Putin: "America a declarat război economic Rusiei! "

Inevitabilul s-a produs! În discursul său recent, dictatorul rus a ameninţat statele europene că dacă nu vor plăti în ruble gazul rusesc, Rusia va înceta contractele de furnizare  din data de 1 aprilie.

Decretul lui Putin privind plata gazelor în ruble pentru livrările către ţări neprietenoase se aplică doar livrărilor efectuate de Gazprom prin conducte, reiese din decret.

Gazprombank a fost desemnată drept bancă autorizată pentru cumpărătorii străini care să deschidă conturi speciale în ruble pentru a plăti aprovizionarea cu gaz. 

În discursul recent, Putin a declarat că SUA vor încerca să dea vina pe Rusia pentru greşelile sale. 

"Ţările europene sunt pregătite să nu ţină cont de interesele cetăţenilor lor pentru a face pe plac suzeranului lor de peste mări", transmite dictatorul rus. 

Putin mai spune că "SUA au declanşat deja un război economic împotriva Rusiei, sancţiunile fiind deja pregătite dinainte şi impuse pentru că Rusia  nu a vrut să danseze pe melodia altcuiva"

Putin şi-a instruit Cabinetului de Miniştri şi Banca Centrală  să construiască o politică bazată pe faptul că presiunea sancţiunilor asupra Federaţiei Ruse va continua, întrucât „Occidentul colectiv” nu va abandona politica de presiune asupra Federaţiei Ruse şi va căuta noi motive de sanctiuni.
 
Potrivit decretului, permisiunea de a plăti pentru gazul rusesc fără a se respecta plăţile în ruble va fi eliberată de o comisie guvernamentală specială.
 
"În cazul în care plăţile nu sunt efectuate, vom considera acest lucru ca fiind o neplată din partea cumpărătorului, cu toate consecinţele care decurg de aici", a mai declarat  Putin. 
 
"Judecând după declaraţiile politicienilor, ei sunt gata să neglijeze interesele cetăţenilor lor, doar pentru a-şi face plăcere stăpânului lor de peste mări. Un fel de populism pe dinafară - oamenii sunt îndemnaţi să mănânce mai puţin, să se îmbrace mai gros pentru a economisi la încălzire, să nu mai călătorească - şi toate acestea  ar fi în beneficiul acelor oameni care le cer aceste privaţiuni voluntare de dragul nordului abstract - Solidaritatea atlantică. De mai bine de un an observăm astfel de abordări şi acţiuni dubioase în politica economică, energetică şi alimentară din partea ţărilor occidentale". 
 
Dictatorul rus avertizează că lumea se află în pragul unei crize alimentare din cauza sancţiunilor: "De altfel, criza alimentară va fi urmată de încă un val de migraţie,  mai ales către ţările europene. Sunt luate decizii care împing economia globală în criză, perturbă legăturile industriale şi logistice, cresc inflaţia globală şi cresc inegalitatea, degradează bunăstarea a milioane de oameni şi, în cele mai sărace ţări, provoacă tragedia foametei în masă.
Desigur, se pune întrebarea: cine este responsabil pentru asta?", a încheiat Putin. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici