Vladimir Voronin vrea să ofere colecţia sa de arme unei instituţii

Vladimir Voronin declară nu intenţionează să renunţe la niciuna dintre cele 84 de arme pe care le are, pentru că toate îi aparţin de drept, adăugând că vrea să ofere colecţia unei instituţii, care să o păzească bine, relatează Info-Prim Neo, în pagina electronică.

27 afișări
Imaginea articolului Vladimir Voronin vrea să ofere colecţia sa de arme unei instituţii

Vladimir Voronin vrea să ofere colecţia sa de arme unei instituţii (Imagine: Radu Ştefan/Mediafax Foto)

Fostul preşedinte al Republicii Moldova a precizat că are grijă de această colecţie de mai mulţi ani.

"Nu ţin ca această colecţie să fie a mea particulară. Ea este deosebită pentru istorie. Acolo sunt şi arme de piatră, de lemn, bâte, pistoale cu care se mergea la duel în secolele XVII-XVIII. Ea într-adevăr este o colecţie foarte interesantă şi ar fi bine ca să fie undeva păstrată, într-un muzeu sau la Ministerul Apărării, pentru ca să nu fie furată", a spus Vladimir Voronin.

El a adăugat că în perioada în care Victor Gaiciuc era ministru al Apărării, la casa ofiţerului se pregătea o sală specială pentru colecţia sa de arme, însă aceasta nu a fost amenajată până în prezent.

Liderul Partidului Comuniştilor (PCRM) s-a lăudat că deţine şi arme de vânătoare, pentru că din 1969 a început să practice vânatul. "La început am plecat la vânătoare cu arma bunicului soţiei mele, apoi am început să am şi armele mele", a menţionat Voronin.

Potrivit ministrului de Interne, Victor Catan, fostul şef de stat este al doilea în topul deţinătorilor de arme din Republica Moldova, primul fiind controversatul om de afaceri Adrian Nichifor. Ministrul de Interne a precizat la o şedinţă de Guvern că 42 de arme din cele 84 deţinute de Voronin, sunt cu ţeavă ghintuită, inclusiv una care este interzisă pentru persoanele fizice.

Guvernul Republicii Moldova intenţionează să facă unele modificări legislative pentru a preciza condiţiile de eliberare a permiselor de port armă şi numărul de arme deţinute de o persoană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici