Volkswagen avertizează asupra unei scăderi a producţiei din cauza penuriei de cipuri

Volkswagen a avertizat managerii să se pregătească pentru o mai mare scădere de producţie în al doilea trimestru în comparaţie cu primul, din cauza penuriei globale de cipuri, a anunţat Financial Times, citat de Reuters.

494 afișări
Imaginea articolului Volkswagen avertizează asupra unei scăderi a producţiei din cauza penuriei de cipuri

Wayne Griffiths, preşedintele mărcii spaniole Volkswagen Seat spune că penuria este „cea mai mare provocare” cu care se confruntă compania în acest moment.

El a spus că producţia uzinei Seat din Martorell, în zona Barcelonei, este în prezent la limită, marca fiind pusă în situaţia să pornească liniile numai după ce primeşte cipuri de la furnizori.

Volkswagen a declarat că se aşteaptă ca aprovizionarea cu cipuri să rămână redusă în următoarele luni, adăugând că nu ar putea oferi estimări pentru întregul an.

Compania nu a reuşit să construiască 100.000 de maşini din cauza penuriei, a declarat luna trecută CEO-ul Herbert Diess, adăugând că grupul nu va putea compensa deficitul în 2021.

"Situaţia a fost agravată de viscolele care au avut loc în Texas, deoarece marii producători de cipuri cu sediul acolo au trebuit să oprească sau să îşi reducă producţia. Din acest motiv, nu pot fi excluse ajustări suplimentare ale producţiei", a spus Volkswagen într-un comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici