Volodimir Zelenski a fost informat de către Joe Biden că Rusia plănuieşte o invazie la scară largă în următoarele 48 de ore

Administraţia preşedintelui Joe Biden l-a informat pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski despre informaţiile care evaluează că Rusia se pregăteşte să efectueze o invazie la scară largă a ţării vecine în următoarele 48 de ore, au dezvăluit doi oficiali americani din domeniul informaţiilor.

49844 afișări
Imaginea articolului Volodimir Zelenski a fost informat de către Joe Biden că Rusia plănuieşte o invazie la scară largă în următoarele 48 de ore

"Preşedintele Ucrainei a fost avertizat că este foarte probabil ca Rusia să înceapă o invazie în 48 de ore, pe baza informaţiilor americane", a declarat pentru Newsweek oficialul american.

"Rapoartele observatorilor de aeronave indică faptul că Rusia a încălcat spaţiul aerian ucrainean mai devreme astăzi, zburând cu posibile avioane de recunoaştere pentru o scurtă perioadă deasupra Ucrainei", a adăugat oficialul american.

O sursă apropiată de guvernul lui Zelenski a confirmat, de asemenea, că a fost primit un astfel de avertisment. Evaluarea Pentagonului include lovituri aeriene ruseşti, rachete de croazieră şi invazie terestră, potrivit oficialului american din domeniul informaţiilor.

Informaţia a fost confirmată de un al doilea oficial american din cadrul serviciilor de informaţii, care a subliniat caracterul cuprinzător al operaţiunii militare pe care Pentagonul o anticipează din partea Rusiei.

Oficialul a declarat că invazia va include nu numai o avansare dinspre regiunea Donbas, controlată de rebelii proruşi de la Moscova, în est, unde au fost trimise luni unităţi ruseşti suplimentare ca ceea ce Moscova a numit "forţe de menţinere a păcii", ci şi o împingere majoră spre capitala Kiev de la graniţa nordică cu Belarus, unde trupele ruseşti au extins recent exerciţiile comune cu aliatul lor.

Cel de-al doilea oficial american a declarat că operaţiunea va începe cu un atac cibernetic, urmat de o invazie terestră care va avea loc probabil noaptea. Însă ambii oficiali au susţinut că planurile Rusiei s-ar putea schimba în funcţie de evoluţiile zilnice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici