Liderii europeni plănuiesc un summit în regim de urgenţă. Ce puncte de discuţie vor aborda

Liderii europeni plănuiesc să se adune în mod fizic joi seară, 24 februarie, la Bruxelles, pentru a discuta despre tensiunile dintre Rusia şi Ucraina.

1068 afișări
Imaginea articolului Liderii europeni plănuiesc un summit în regim de urgenţă. Ce puncte de discuţie vor aborda

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a spus în scrisoarea sa de invitaţie adresată celor 27 de lideri că „folosirea forţei şi constrângerii pentru a schimba graniţele nu îşi au locul în secolul XXI”.

Printre subiectele abordate la summit-ul programat pentru 24 februarie, la ora 20:00, se numără:

  • cele mai recente evoluţii privind criza Rusia-Ucraina;
  • cum va proteja UE ordinea internaţională bazată pe reguli;
  • modul în care se va negocia cu Rusia, dar susţinând în continuare răspunderea pentru acţiunile sale;
  • ce sprijin oferă UE în continuare Ucrainei şi poporul ei;

Cancelarul german Olaf Scholz plănuise deja să organizeze o întâlnire virtuală de 90 de minute a liderilor Grupului celor Şapte (G7) joi după-amiază. Acea întâlnire fusese anunţată tocmai de săptămâna trecută.

Michel i-a lăudat pe şefii de state pentru unitatea arătată în bloc în ultimele zile, subliniind că aceasta este importantă pentru a asigura adoptarea de sancţiuni împotriva Rusiei şi a descuraja orice plan de invadare a Ucrainei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici