Volodimir Zelenski a vorbit cu directorul FMI, Kristalina Georgieva, despre reconstrucţia după război

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat duminică seară că a discutat cu directorul Fondului Monetar Internaţional (FMI), Kristalina Georgieva, despre stabilitatea financiară şi reconstrucţia post-conflict.

1200 afișări
Imaginea articolului Volodimir Zelenski a vorbit cu directorul FMI, Kristalina Georgieva, despre reconstrucţia după război

Sursa foto: MediafaxFoto

"Am discutat cu directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, despre problema asigurării stabilităţii financiare a Ucrainei şi despre pregătirile pentru reconstrucţia post-război", a declarat Volodimir Zelenski, potrivit cotidianului Le Figaro.

"Deocamdată, am elaborat planuri şi am analizat perspectivele. Sunt sigur că, în continuare, vor apărea rezultate de pe urma cooperării între FMI şi Ucraina", a subliniat Volodimir Zelenski.

La rândul său, premierul Ucrainei, Denis Şmihal, a afirmat că va participa, la Washington, la reuniunile Fondului Monetar Internaţional şi Băncii Mondiale, în cadrul acţiunilor de a obţine asistenţă financiară urgentă şi fonduri pentru reconstrucţie.

Kristalina Georgieva, directorul Fondului Monetar Internaţional (FMI), a afirmat în urmă cu câteva zile că, din cauza războiului şi a sancţiunilor, proiecţiile în cazul Ucrainei sunt "catastrofale", iar scăderea economică a Rusiei este "severă". De asemenea, Kristalina Georgieva a avertizat că actualul conflict militar a agravat inflaţia şi perturbă perspectivele de relansare economică post-pandemie la nivel mondial.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici