Volodimir Zelenski, în vizită la Odesa: „Suntem pregătiţi să exportăm cereale”

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a vizitat vineri oraşul Odesa şi a anunţat că ucrainenii sunt pregătiţi să înceapă exporturile de cereale, potrivit Sky News.

547 afișări
Imaginea articolului Volodimir Zelenski, în vizită la Odesa: „Suntem pregătiţi să exportăm cereale”

Volodimir Zelenski, în vizită la Odesa: „Suntem pregătiţi să exportăm cereale”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost în portul de la Marea Neagră, prin care Kievul speră să exporte cele mai multe cereale.

„Suntem pregătiţi să exportăm cereale ucrainene. Aşteptăm semnale de la partenerii noştri în ceea ce priveşte începerea transportului. Este important pentru noi să rămânem garantul securităţii alimentare mondiale. Atâta timp cât cineva, blocând Marea Neagră, pune în pericol vieţi din alte state, noi le oferim posibilitatea de a supravieţui", a spus Zelenski.

Săptămâna trecută, Ucraina, Rusia, Turcia şi Naţiunile Unite au ajuns la un acord pentru deblocarea exporturilor de cereale din porturile din sudul Ucrainei.

Cu toate acestea, o zi mai târziu, Odesa a fost bombardată de rachete ruseşti.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici