Volodimir Zelenski ordonă măsuri speciale de securitate pentru disidenţii belaruşi aflaţi în Ucraina

  • Volodimir Zelenski ordonă măsuri speciale pentru protejarea disidenţilor belaruşi aflaţi în Ucraina.
  • Un disident belarus, Vitaly Shishov, a fost asasinat la Kiev.
973 afișări
Imaginea articolului Volodimir Zelenski ordonă măsuri speciale de securitate pentru disidenţii belaruşi aflaţi în Ucraina

Volodimir Zelenski ordonă măsuri speciale de securitate pentru disidenţii belaruşi aflaţi în Ucraina

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a ordonat, miercuri, revizuirea măsurilor de securitate în cazul cetăţenilor belaruşi aflaţi în exil pe teritoriul Ucrainei, în contextul asasinării disidentului Vitaly Shishov, informează agenţia Reuters.

„Oricare cetăţean belarus care riscă să fie vizat de criminali din cauza opiniilor politice trebuie să primească protecţie specială şi serioasă", a declarat Volodimir Zelenski.

Un activist al opoziţiei din Belarus, Vitali Shishov, a fost găsit mort marţi, în capitala Ucrainei, la câteva ore după ce fusese dat dispărut, iar autorităţile ucrainene suspectează un asasinat.

Vitaly Shishov a fost găsit spânzurat într-un parc din oraşul Kiev. Vitaly Shishov era preşedintele asociaţiei Casa Belarusă din Ucraina (BDU), o organizaţie care îi ajută pe disidenţii belaruşi să se stabilească în străinătate.

Mulţi disidenţi din Belarus s-au refugiat în exil, în principal în Ucraina, Polonia şi Lituania, din cauza acţiunilor de reprimare comise de regimul Aleksandr Lukaşenko.

Organizaţia Casa Belarusă din Ucraina (BDU) a acuzat regimul de la Minsk de comiterea asasinatului. "Nu există niciun dubiu că este vorba despre o operaţiune planificată a serviciilor secrete, pentru lichidarea unei persoane care era într-adevăr un pericol pentru regimul din Belarus", a transmis organizaţia.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici