Volodimir Zelenski promite „o ripostă puternică" după tentativa de asasinat care a vizat un consilier prezidenţial

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a avertizat, miercuri, că va avea „o ripostă puternică" faţă de tentativa de asasinat care l-a vizat pe unul dintre consilierii săi, informează agenţia Reuters.

683 afișări
Imaginea articolului Volodimir Zelenski promite „o ripostă puternică" după tentativa de asasinat care a vizat un consilier prezidenţial

Volodimir Zelenski promite "o ripostă puternică" după tentativa de asasinat care l-a vizat pe un consilier

Maşina cu care se deplasa consilierul prezidenţial Serhiy Shefir, prieten cu preşedintele Volodimir Zelenski, a fost atacată miercuri, la periferia oraşului Kiev, cu arme automate. Consilierul a scăpat nevătămat, dar şoferul acestuia a fost rănit şi este în stare gravă.

Autorităţile încearcă să afle motivul atacului şi să îi prindă pe atacatori. „Scopul acestui atac nu a fost să sperie pe cineva, ci a fost uciderea cuiva", a declarat Denys Monastyrsky, ministrul de Interne de la Kiev, citat de agenţia Reuters.

Aflat la reuniunea Adunării Generale ONU, în oraşul american New York, preşedintele Volodimir Zelenski, a promis „o ripostă puternică".

„Încă nu ştiu cine se află în spatele acestui atac. Dar a-mi transmite mie un mesaj prin împuşcarea prietenului meu este un semn de slăbiciune", a afirmat Volodimir Zelenski.

Consilierul Serhiy Shefir, în vârstă de 57 de ani, a declarat că atacul care l-a vizat pare a fi o tentativă de intimidare a preşedintelui. „Dar nu cred că acest lucru îl va speria pe preşedinte", a subliniat Shefir.

Mykhailo Podolyak, un alt consilier prezidenţial, a declarat că atacul ar putea fi rezultatul campaniei preşedintelui împotriva oligarhilor.

Unii politicieni ucraineni nu au exclus posibilitatea implicării Rusiei. Însă Administraţia Vladimir Putin a respins imediat orice implicare. „Sugestiile privind implicarea Rusiei nu au nicio legătură cu realitatea", a afirmat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici