Volodin anunţă că Rusia va efectua o "anchetă substanţială" asupra membrilor capturaţi ai regimentului Azov

Unii membri capturaţi ai Regimentului Azov din Ucraina vor fi judecaţi, a declarat joi preşedintele camerei inferioare a parlamentului rus, la o zi după ce instanţa supremă din Rusia a amânat o decizie privind catalogarea unităţii drept entitate teroristă.

3047 afișări
Imaginea articolului Volodin anunţă că Rusia va efectua o "anchetă substanţială" asupra membrilor capturaţi ai regimentului Azov

Viaceslav Volodin, un aliat al preşedintelui Vladimir Putin, a declarat că Rusia va efectua o "anchetă substanţială" asupra fiecărui membru al Azov pentru a afla "cine a fost implicat în ce".

Cei despre care se va stabili că au "sânge pe mâini" vor fi judecaţi, a declarat preşedintele Dumei de Stat într-o postare pe Telegram, relatează Reuters.

Regimentul Azov, parte a Gărzii Naţionale a Ucrainei, a fost înfiinţat în 2014 ca una dintre numeroasele miliţii de voluntari pentru a lupta împotriva separatiştilor pro-ruşi din regiunea Donbas din estul Ucrainei. Luptătorii săi au fost sărbătoriţi ca eroi naţionali pentru că au sfidat forţele ruseşti care au asediat oraşul Mariupol timp de săptămâni întregi.

Miliţia a apărut iniţial dintr-o organizaţie politică care susţinea ideile naţionaliste albe de extremă dreapta.

Kievul spune că a fost reformată departe de originile sale şi că nu are nimic de-a face cu politica. Rusia spune că este în continuare formată din neo-nazişti periculoşi de extremă dreapta şi a făcut din distrugerea unităţii un obiectiv de război.

Aproximativ 43 de membri ai regimentului au fost eliberaţi miercuri în cadrul unui schimb de prizonieri între Rusia şi Ucraina, ceea ce a stârnit speranţe la Kiev că Rusia ar putea fi pregătită să elibereze mai mulţi luptători.

Volodin a declarat că schimbul de miercuri a vizat în principal "răniţii grav şi pe cei care nu pot participa la ostilităţi".

Ministerul rus al Apărării a declarat joi că peste 6.000 de militari ucraineni au fost capturaţi sau s-au predat de la începutul conflictului.

Miercuri, Curtea Supremă a Rusiei a amânat pentru a doua oară o audiere privind desemnarea Regimentului Azov ca entitate teroristă - un pas care ar putea deschide calea pentru procese.

Rudele luptătorilor ucraineni au făcut apel pentru ca drepturile lor să fie protejate în conformitate cu Convenţiile de la Geneva din 1949, care prevăd că prizonierii de război trebuie să fie trataţi în mod uman şi să fie eliberaţi şi repatriaţi fără întârziere după încetarea ostilităţilor active.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici