Von der Leyen pregăteşte planuri pentru o Uniune Europeană cu peste 30 de membri

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că braţul executiv al UE pregăteşte un proiect de reformă în cadrul blocului, în contextul în care intenţionează să primească mai multe ţări membre, precum Ucraina.

1994 afișări
Imaginea articolului Von der Leyen pregăteşte planuri pentru o Uniune Europeană cu peste 30 de membri

Von der Leyen pregăteşte planuri pentru o Uniune Europeană cu peste 30 de membri

"Vom începe, de asemenea, să lucrăm la propriile noastre reforme pentru a ne pregăti pentru o Uniune cu peste 30 de state membre", a declarat von der Leyen în faţa Parlamentului European, potrivit Politico.

Toate instituţiile UE se pregătesc pentru extinderea din următorul deceniu.

Blocul comunitar format din 27 de membri a ajuns la un acord politic în decembrie pentru a deschide negocierile de aderare cu Ucraina şi Moldova în decembrie. Alte ţări, cum ar fi Georgia şi şase naţiuni din Balcanii de Vest, se află, de asemenea, în diferite etape ale procesului de extindere.

"Această Cameră a prezentat deja idei îndrăzneţe pentru o reformă a tratatelor noastre. Luna viitoare, Comisia va expune ideile noastre într-o comunicare către Parlamentul European şi Consiliu, înaintea discuţiei liderilor organizată de preşedinţia belgiană", a declarat von der Leyen. O "comunicare" - aşa cum se numeşte un astfel de proiect - nu este o propunere legislativă obligatorie.

În septembrie anul trecut, în discursul său anual, ea a vorbit doar despre lansarea unui proces de modificare a tratatului "dacă şi acolo unde este necesar".

Belgia prezidează în prezent preşedinţia semestrială a Consiliului UE, ceea ce înseamnă că are un rol principal în organizarea reuniunilor UE şi în stabilirea priorităţilor politice ale blocului. Ţara a plasat discuţia despre extindere în centrul priorităţilor sale în perspectiva alegerilor pentru Parlamentul UE din iunie, înainte de care conducerea politică a UE va încerca să contureze priorităţile blocului pentru următorii cinci ani, un document cunoscut sub numele de "agenda strategică". Comisarii vor discuta comunicarea pe 27 februarie la Strasbourg, potrivit unui proiect de ordine de zi a reuniunilor colegiului lor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici