Voronin a refuzat invitaţia Alianţei pentru Integrare Europeană la dialog

Liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, i-a oferit vineri preşedintelui Vladimir Voronin o invitaţie la dialog din partea Alianţei pentru Integrare Europeană, pe care liderul Partidului Comuniştilor (PCRM) a refuzat-o însă, relatează Info-Prim Neo, în pagina electronică.

10 afișări
Imaginea articolului Voronin a refuzat invitaţia Alianţei pentru Integrare Europeană la dialog

Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin (Imagine: Mediafax Foto)

Filat i-a oferit lui Voronin invitaţia după ceremonia de ridicare a legitimaţiilor de parlamentar de către noii membri ai Legislativului de la Chişinău, aleşi în urma scrutinului de la 29 iulie.

"Este un gest care îl caracterizează pe liderul comuniştilor. Noi vom acţiona în continuare. Vom trimite invitaţia prin curier. Până la urmă, de acest dialog are nevoie mai mult PCRM decât coaliţia liberal-democrată", explicat Filat.

În schimb, în opinia liderului Partidului Democrat, Marian Lupu, "acest gest al lui Vladimir Voronin nu este atât de grav. Este interesant dacă acest dialog va avea loc sau nu".

Deputatul comunist Mark Tkaciuk a declarat că "invitaţia a fost înmânată ca la piaţă". "Decizia noastră finală va fi luată în cadrul plenarei PCRM de mâine", a adăugat el.

Alianţa pentru Integrare Europeană invită Partidul Comuniştilor la dialog marţi, 25 august, la ora 11.00, la Palatul Republicii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici