Voronin acuză UE de crearea unei noi "cortine de fier"

Preşedintele moldovean, Vladimir Voronin, a apreciat miercuri, într-un interviu pentru postul public de televiziune, că Uniunea Europeană a stabilit pentru cetăţenii moldoveni restricţii mai grave decât "cortina de fier", relatează RIA Novosti, în pagina electronică.

16 afișări
Imaginea articolului Voronin acuză UE de crearea unei noi "cortine de fier"

Voronin acuză UE de crearea unei noi "cortine de fier"

"Ceea ce face Uniunea Europeană cu Moldova nu este bine. Deschiderea Europei pentru cetăţenii moldoveni prin obţinerea de paşapoarte româneşti, este umilitor pentru poporul moldovean. Nu trebuie să ne umilească astfel, permiţându-ne să ne deplasăm în Europa numai prin România. Este mai grav decât cortina de fier", a subliniat preşedintele moldovean.

Voronin speră că problema liberei circulaţii a cetăţenilor moldoveni va fi rezolvată rapid, după întrevederile pe care le-a avut cu premierul ceh Mirek Topolanek, a cărui ţară asigură preşedinţia semestrială a UE, şi cu Înaltul Reprezentant al UE pentru Politică Externă, Javier Solana.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici