Voronin: Din România au venit patru autobuze cu tineri

Preşedintele R.Moldova, Vladimir Voronin, a avut, marţi, o întrevedere cu reprezentanţii misiunilor diplomatice acreditate la Chişinău, pe tema situaţiei din capitala ţării, în care a spus că, din informaţiile deţinute, din România au venit patru autobuze cu tineri pentru a participa la proteste.

32 afișări
Imaginea articolului Voronin: Din România au venit patru autobuze cu tineri

Voronin: Din România au venit patru autobuze cu tineri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această informaţie a apărut pe site-ul omg.md.

Conform sursei citate, Vladimir Voronin a avut, marţi, o întrevedere cu reprezentanţii misiunilor diplomatice acreditate la Chişinău, pe care i-a informat despre situaţia din municipiul Chişinău.

Potrivit preşedintelui, protestatarii au ieşit în Piaţa Marii Adunări Naţionale să-şi exprime protestul faţă de rezultatele alegerilor din 5 aprilie, deşi Comisia Electorală Centrală nu a primit nicio contestaţie din partea partidelor politice, care nu sunt de acord cu rezultatele date, pentru a număra din nou voturile.

În context, Vladimir Voronin a informat diplomaţii străini că a avut o întrevedere cu liderii celor trei partide politice liberale, care vor accede în Parlament, "însă aceasta nu a rezultat cu succes".

De asemenea, şeful statului a menţionat că în situaţia creată poliţia a asigurat ordinea publică paşnic, fără a interveni în acţiunile protestatarilor, deoarece "majoritatea dintre manifestanţi sunt copii de până la 18 ani", menţionează sursa citată.

Voronin a mai declarat că, potrivit informaţiilor deţinute de autorităţi, majoritatea protestatarilor sunt elevi din şcolile profesionale şi colegii, precum şi elevi din licee şi universităţi, care au fost instigaţi de profesori să vină la proteste.

"Nu am depus forţă faţă de copiii, care au vandalizat sediile Parlamentului şi al Preşedinţiei. Nu trebuie noul Parlament să-şi înceapă activitatea cu astfel de jertfe", a spus şeful statului, conform omg.md.

Preşedintele moldovean a arătat că în afara Chişinăului situaţia este liniştită, însă în unele localităţi sunt pregătite persoane, care ar putea să se alăture acţiunilor de protest din capitală. Astfel, potrivit lui Voronin, la Orhei au fost mobilizate 500 de persoane, iar la Hânceşti - 400.

De asemenea, după informaţiile deţinute, din oraşul Iaşi, România, au venit patru autobuze cu tineri, pentru participarea la proteste, mai notează omg.md.

Preşedintele R.Moldova a susţinut că astfel de date vorbesc despre faptul că acţiunile respective au fost planificate din timp, conform sursei citate.

Citeşte şi:

Violenţe la Chişinău: Zeci de mii de moldoveni cer anularea alegerilor

Proteste la Chişinău - GALERIE FOTO

Tineri basarabeni protestează în România

Voronin nu consideră necesară revizuirea rezultatelor alegerilor

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici