Voronin i-a insultat pe liderii coaliţiei guvernamentale din Republica Moldova

Vladimir Voronin i-a insultat pe liderii coaliţiei aflate la putere, afirmând că preşedintele interimar al Republicii Moldova "nu are nimic în cap", liderul democrat-liberal este "mobilă în Alianţă", iar primarul capitalei este "oligofren", relatează Jurnal de Chişinău în ediţia electronică.

26 afișări
Imaginea articolului Voronin i-a insultat pe liderii coaliţiei guvernamentale din Republica Moldova

Voronin i-a insultat pe liderii coaliţiei guvernamentale din Republica Moldova (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Liderul Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) l-a criticat pe preşedintele interimar, Mihai Ghimpu, pentru că acesta nu doreşte să dizolve Parlamentul.

"Vedeţi cum se ţin de putere. La 16 iunie trebuia să se anunţe data dizolvării Parlamentului, dar nu vedem decretul. La Ghimpu în cap sunt avioane, deja, nu tancuri. O să înceapă să creadă că Republica Moldova este un stat temporar", a spus el.

După ce l-a jignit pe şeful statului, fostul preşedinte moldovean l-a insultat şi pe fostul său coleg din PCRM, Marian Lupu, liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM). "Lupu este în calitate de mobilă în Alianţă. El nu hotărăşte nimic. Altcineva ia deciziile în locul lui. A fost şi el membru de partid două luni, şi ne-am dat seama cine este", a declarat acesta.

Despre liderul Alianţei Moldova Noastră (AMN), Serafim Urechean, Voronin a declarat că "îi place să fie jertfă, ca o babă la piaţă, aşa gros cum este el", iar despre premierul Vlad Filat a spus că "faptul că are nouă consilieri din exterior nu este deloc bine, (deoarece) ei nu cunosc specificul Republicii Moldova".

Întrebat dacă a spus adevărul privind declaraţia sa de avere, inclusiv despre un teren de zece hectare la care s-a referit primarul din Chişinău, Dorin Chirtoacă, Voronin l-a insultat şi pe acesta. "Sunt declaraţiile unui oligofren. O copilă m-a întrebat dacă am legătură cu mult discutata strada Ciocârliei. I-am spus că nu. Pământurile despre care vorbeşte prăpăditul acela, le-am declarat de fiecare dată în declaraţia pe venit. El îşi face campanie acum, pentru că mai vrea un mandat de primar", a conchis Voronin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici