Washington: Doi răniţi într-un schimb de focuri în Muzeul Holocaustului - VIDEO

Un schimb de focuri de armă desfăşurat miercuri la intrarea Muzeului Holocaustului din Washington s-a soldat cu rănirea a cel puţin două persoane, dintre care una este agent privat de securitate, potrivit oficialilor poliţiei şi pompierilor, citaţi de CNN.

20 afișări
Imaginea articolului Washington: Doi răniţi într-un schimb de focuri în Muzeul Holocaustului - VIDEO

Washington: Doi răniţi într-un schimb de focuri la intrarea în Muzeul Holocaustului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Oficiali din cadrul poliţiei capitalei americane au confirmat că cei doi răniţi sunt un agent privat de securitate şi autorul atacului.

Sergentul David Schlosser, purtătorul de cuvânt al poliţiei, a declarat că un bărbat având asupra sa o "armă cu ţeavă lungă" a intrat în muzeu la ora 12.50 (19.50 ora României) şi a deschis focul împotriva unui ofiţer de securitate. Amândoi au fost răniţi în schimbul de focuri.

"Din câte am înţeles alţi doi ofiţeri de securitate ai muzeului au îndreptat armele spre bărbatul care a intrat în clădire", a declarart Schlosser. El a precizat, de asemenea, că nu ştie exact ce fel de armă avea asupra lui bărbatul şi dacă schimbul de focuri s-a petrecut înainte sau după trecerea prin detectorul de metale.

El a precizat că agentul de securitate rănit şi suspectul au fost transportaţi la spitalul George Washington University, dar nu ştie care este starea lor de sănătate.

Un martor ocular, care şi-a spus numai prenumele, Maria, a afirmat că a auzit cinci împuşcături şi a văzut un agent de securitate rănit întins pe jos.

"Era în mod sigur un agent de securitate, era căzut pe jos şi sângera", a povestit ea, adăugând că "era cu faţa în jos...iar din spate îi curgea sânge".

Dave Pearson, profesor la Washington, a declarat că se afla la etajul al patrulea al muzeului când a auzit un zgomot puternic.

"La momentul respectiv vizitam muzeul şi, dintr-o dată, am auzit un zgomot asurzitor şi brusc ni s-a spus să ne oprim unde eram", a declarat el. "Nu am auzit decât o bubuitură şi asta a fost tot", a adăugat el.

O femeie care a refuzat să-şi spună numele a spus că, din ce a înţeles, împuşcăturile au avut loc în interiorul muzeului, în apropierea unui punct de control de la intrare.

Ea a adăugat că a fost rapid evacuată. "Am văzut o bandă galbenă pe hol atunci când au fost scoşi afară în grabă", a povestit ea.

"Au intrat şi au spus că trebuie să plecăm imediat, după care ne-au scos afară", a adăugat femeia.

Autorul atacului ar fi un atisemit

Bărbatul care a deschis focul este un antisemit cunoscut, în vârstă de 89 de ani, care militează pentru superioritatea rasei albe, a anunţat postul american de televiziune NBC.

Un jurnalist al postului de televiziune, prezent la locul incidentului, a declarat că bărbatul este născut în 1920, în timp ce un alt corespondent a declarat că acesta este fără îndoială un fost membru al grupului care militează pentru superioritatea rasei albe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici