Washingtonul a anunţat sancţiuni împotriva mai multor oficiali ruşi, în cazul Navalnîi

  • Statele Unite au anunţat marţi, 2 martie, sancţiuni împotriva mai multor înalţi oficiali ruşi.
  • Acestea sunt primele sancţiuni împotriva Rusiei anunţate de administraţia Joe Biden.
585 afișări
Imaginea articolului Washingtonul a anunţat sancţiuni împotriva mai multor oficiali ruşi, în cazul Navalnîi
Statele Unite au anunţat marţi, 2 martie, sancţiuni împotriva mai multor înalţi oficiali ruşi, ca răspuns la otrăvirea şi încarcerarea opozantului rus Aleksei Navalnîi, notează Le Figaro.
 
Aceste sancţiuni vizează şapte înalţi oficiali. „Informaţiile existente arată că oficialii serviciilor de securitate ruse (FSB) au folosit un agent neurotoxic cunoscut sub numele de Noviciok pentru a-l otrăvi pe liderul opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi pe 20 august 2020,” a declarat un oficial american sub protecţia anonimatului. 
 
Sancţiunile au fost luate „în strânsă consultare cu partenerii noştri din UE” şi sunt „un semnal clar trimis către Moscova,” a adăugat aceeaşi sursă. „Reiterăm apelul nostru pentru eliberarea imediată şi necondiţionată a lui Navalnîi,” a adăugat acesta. 
 
Acestea sunt primele sancţiuni împotriva Rusiei anunţate de administraţia Joe Biden.
 
Anunţul administraţiei Biden a venit la scurt timp după ce Uniunea Europeană a finalizat sancţiunile împotriva  a patru înalţi oficiali ruşi pentru rolul lor în condamnarea lui Navalnîi, au declarat pentru dpa surse diplomatice.
 
Persoanele vizate se confruntă cu interdicţii de intrare în UE şi blocarea activelor în cadrul noului instrument al sancţiunilor pentru drepturile omului din UE, creat la sfârşitul anului trecut.
 
Opozantul rus în vârstă de 44 de ani a fost mutat duminică într-o închisoare la 200 de kilometri est de Moscova pentru a executa o pedeapsă de doi ani şi jumătate de închisoare, pe care el şi susţinătorii săi o consideră politică. Navalnîi a primit o pedepasă cu suspendare în 2014, transformată de justiţia rusă în închisoare, în luna ianuarie. Navalnîi a făcut obiectul mai multor proceduri judiciare de la întoarcerea sa în Rusia, după ce a fost tratat în Germania după ce a fost otrăvit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici