Washingtonul l-a avertizat pe ambasadorul rus asupra riscurilor escaladării conflictului din Ucraina

Statele Unite l-au avertizat, săptămâna trecută, pe ambasadorul Rusiei, Anatoly Antonov, asupra riscurilor amplificării confruntărilor în Ucraina şi au cerut încetarea operaţiunilor în jurul centralelor nucleare, anunţă Departamentul de Stat de la Washington.

7126 afișări
Imaginea articolului Washingtonul l-a avertizat pe ambasadorul rus asupra riscurilor escaladării conflictului din Ucraina

Ambasadorul rus la Washington, Anatoly Antonov, a fost chemat la Departamentul de Stat pe 18 august, potrivit agenţiei Reuters. Washingtonul i-a cerut să transmită la Moscova o solicitare de evitare a escaladării confruntărilor militare în Ucraina.

"Statele Unite i-au cerut ca Rusia să înceteze toate operaţiunile militare în incinta sau în apropierea instalaţiilor nucleare ucrainene şi să cedeze Ucrainei controlul total asupra Centralei nucleare de la Zaporojie", a declarat luni un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, omologul său din Franţa, Emmanuel Macron, premierul în funcţie al Marii Britanii, Boris Johnson, şi cancelarul german, Olaf Scholz, au evidenţiat, duminică, importanţa securizării centralelor nucleare din Ucraina, în contextul conflictului cu Rusia. Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a discutat vineri, prin telefon, cu omologul său francez, Emmanuel Macron, cei doi convenind asupra necesităţii trimiterii imediate a unei echipe internaţionale de verificare la Centrala nucleară ucraineană Zaporojie, aflată sub ocupaţie rusă.

Naţiunile Unite au semnalat intenţia de a interveni pentru a facilita accesul experţilor Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) la Centrala nucleară ucraineană Zaporojie. Rusia şi Ucraina se acuză reciproc de o serie de atacuri produse în apropierea complexului atomic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici