Wilders a atras mai puţin de 10.000 de susţinători germani antiislam la mitingul Pegida

Politicianul olandez Geert Wilders a atras între 7.000 şi 10.000 de susţinători germani antiislam ai grupării Pegida la mitingul organizat luni seara la Dresda, cu mult mai puţin decât cei 30.000 de participanţi aşteptaţi de organizatori.

137 afișări
Imaginea articolului Wilders a atras mai puţin de 10.000 de susţinători germani antiislam la mitingul Pegida

Wilders a atras mai puţin de 10.000 de susţinători germani antiislam la mitingul Pegida (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

În discursul pe care l-a susţinut, Wilders i-a numit pe susţinătorii Pegida "patrioţi curajoşi" în lupta "împotriva islamizării Occidentului", relatează site-ul DutchNews.nl.

El a comparat mitingul de luni cu scenele de acum 26 de ani, când zeci de mii de persoane au ieşit pe străzile oraşului german pentru a protesta faţă de dictatura comunistă.

Organizatorii sperau ca prezenţa extremistului de dreapta olandez să atragă o mulţime mai importantă. Aproximativ 25.000 de persoane au participat la primul miting organizat de Pegida, însă numărul acestora este în continuă scădere de atunci.

Ministrul german pentru Integrare Aydan Ozoguz a declarat anterior că, invitându-l pe Wilders, mişcarea antiislam şi-a arătat adevărata faţă extremistă.

"Oricine mărşăluieşte sub steagul lor se alătură unei mişcări deschise de extremă-dreapta", a declarat Ozoguz pentru Welt, citat de The Guardian.

Wilders este acuzat de incitare la ură şi discriminare în Olanda. Formaţiunea sa xenofobă şi antieuropeană, Partij voor de Vrijheid (Partidul Libertăţii, PVV, de extremă dreapta), şi-a pierdut, de asemenea, susţinerea de care se bucura anterior, în alegerile locale, provinciale şi europene.

Potrivit televiziunii germane, aproximativ 3.000 de demonstranţi anti-Pegida au luat parte la o contramanifestaţie faţă de cea la care a fost invitat Wilders, cele două mitinguri fiind ţinute la distanţă de un important dipozitiv de poliţie, în baza unei hotărâri judecătoreşti.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici