William şi Harry vin în uniformă militară la un priveghi al bunicii lor, Reginei Elisabeta

Prinţii William şi Harry vor participa sâmbătă un priveghi la sicriul bunicii, Regina Elisabeta, sub privirile numeroşilor britanici îndoliaţi care stau la coadă de până la 24 de ore pentru a-şi prezenta omagiile. Cei doi fraţi vor îmbrăca uniforma militară, potrivit Reuters.

491 afișări
Imaginea articolului William şi Harry vin în uniformă militară la un priveghi al bunicii lor, Reginei Elisabeta

HEPTA

Cei doi fraţi vor fi însoţiţi de cei şase verişori ai lor la slujba de 15 minute la Westminster Hall, în centrul Londrei, la o seară după ce tatăl lor, Regele Charles, s-a alăturat celor trei fraţi ai săi într-un omagiu similar adus Reginei.

Zeci de mii de oameni au trecut deja pe lângă sicriu într-un flux constant şi solemn, stând la coadă ore întregi la temperaturi scăzute, unii chiar şi pe timpul nopţii, pentru a-i aduce un omagiu celui mai longeviv monarh al Marii Britanii.

„Mă aflu aici datorită serviciilor şi dedicării reginei în ultimii 70 de ani”, a declarat Reuben Fevrier, un contabil de 50 de ani din Londra. „Stoicismul ei, angajamentul ei profund faţă de ţară - o viaţă remarcabilă. Cred că măcar atât pot să fac”.

Vineri, prim-ministrul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a fost văzută făcând o reverenţă în faţa sicriului în timp ce trecea prin faţa sicriului - unul dintre primii dintre cei aproape 100 de preşedinţi şi şefi de guvern care sunt aşteptaţi să participe la funeraliile de stat de luni.

Premierul provinciei canadiene Alberta, Jason Kenney, s-a aflat, de asemenea, la coadă. „Există un sentiment profund de durere şi afecţiune împărtăşită pentru Majestatea Sa în această adunare uriaşă şi diversă de oameni din întreaga lume”, a declarat el pe Twitter.

Poliţia londoneză a declarat că funeraliile vor fi cea mai mare operaţiune de securitate pe care a întreprins-o vreodată.

Preşedintele american Joe Biden, preşedintele francez Emmanuel Macron şi liderii Australiei, Canadei şi Jamaicăi se vor alătura împăratului Japoniei care vor participa la înmormântare.

Sâmbătă, Regele Charles se va întâlni cu prim-miniştrii celorlalte 14 ţări în care este şef de stat. De asemenea, el se va întâlni cu lucrătorii din serviciile de urgenţă care ajută la organizarea funeraliilor.

Mai târziu, accentul se va muta pe cei mai tineri membri ai familiei regale şi pe priveghiul lor.

Moştenitorul tronului William şi fratele său Harry, care s-au îndepărtat în ultimii ani după ce Harry s-a mutat în Statele Unite, vor apărea amândoi în uniformă militară.

Harry a efectuat două misiuni în cadrul armatei britanice în Afganistan, dar până acum a apărut în procesiuni în costume, după ce şi-a pierdut titlurile militare onorifice atunci când s-a retras din îndatoririle regale publice.

Priveghiul va avea loc în faţa sicriului de stejar, care se află pe un catafalc îmbrăcat în mov, drapat în Drapelul Regal şi cu Coroana Imperială de Stat aşezată deasupra.

Celor doi fraţi li se vor alătura verişorii lor - Peter Phillips şi Zara Tindall, copiii prinţesei Anne, prinţesele Beatrice şi Eugenie, copiii prinţului Andrew, şi Louise şi James, copiii prinţului Edward.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
william,
harry,
uniformă

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici