Wolfgang Schauble îl ironizează pe Boris Johnson, spunând că îi poate explica Tratatul UE în engleză

Oficiali din Germania şi Franţa au ironizat declaraţiile ministrului britanic de Externe, Boris Johnson, care susţine că nu ar exista o condiţionalitate între libertatea de circulaţie şi accesul la piaţa unică UE, recomandându-i să citească Tratatul Lisabona sau i se poate explica în limba engleză.

4063 afișări
Imaginea articolului Wolfgang Schauble îl ironizează pe Boris Johnson, spunând că îi poate explica Tratatul UE în engleză

Wolfgang Schauble îl ironizează pe Boris Johnson, spunând că îi poate explica Tratatul UE în engleză

Boris Johnson, devenit şef al diplomaţiei britanice după ce a fost liderul grupului politic pro-Brexit, a declarat pentru Sky News: "Poziţia UE că ar exista o legătură automată între accesul la piaţa unică şi libertatea de circulaţie este absolut aberantă".

Întrebaţi despre aceste afirmaţii într-o conferinţă de presă organizată la Berlin, ministrul german al Finanţelor, Wolfgang Schauble, şi omologul său francez, Michel Sapin, s-au uitat câteva secunde unul la celălalt înainte de a răspunde.

"Ne-am uitat unul la celălalt pentru că suntem obişnuiţi să îi respectăm mult pe miniştrii de Externe", a afirmat Schauble.

"Dar îi putem trimite cu plăcere ministrului britanic de Externe o copie a Tratatului Lisabona. Va putea citi că există o anumită legătură între piaţa unică şi cele patru principii fundamentale din Europa. I-o putem explica şi în limba engleză. Dacă are nevoie de clarificări, putem să facem o vizită pentru a-i explica în limba engleză", a adăugat Schauble.

"Există patru libertăţi fundamentale care nu pot fi separate", a insistat, la rândul său, Michel Sapin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici