WSJ: Asia Centrală, uşa din spate a Rusiei pentru cipurile americane ajunse în China

Dronele sau cipurile de calculator fabricate în SUA ajung în Rusia, din China, prin intermediul rutelor comerciale din Asia Centrală, scrie Kyiv Independent, care citează un raport de la Wall Street Journal.

1144 afișări
Imaginea articolului WSJ: Asia Centrală, uşa din spate a Rusiei pentru cipurile americane ajunse în China

WSJ: Asia Centrală, uşa din spate a Rusiei pentru cipurile americane ajunse în China

Bunurile şi materialele de provenienţă străină, cum ar fi microcipurile, alimentează maşina de război a Rusiei, permiţând Moscovei să construiască rachete, drone şi altele, relevă Kyiv Independent.

Un raport realizat de Wall Street Journal arată că ţări din Asia Centrală, precum Kazahstan sau Kârgâzstan, sunt o ,,conductă în creştere pentru Rusia", datorită graniţelor deschise de mult timp şi a practicilor comerciale netransparente.

Potrivit WSJ, companiile americane produc bunuri care sunt livrate în China, de unde, ulterior, fără permisiunea acestora, ar ajunge în Rusia. Acest lucru se întâmplă întrucât China este principalul partener politic şi economic al Rusiei odată cu debutul războiului.

În luna februarie, UE a aprobat un nou pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, care implică măsuri şi pentru ţările terţe care susţin efortul de război al Rusiei în Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici