Xi Jinping i-a transmis lui Charles Michel că susţine o arhitectură de securitate "echilibrată" în Europa

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a anunţat joi, cu ocazia întrevederii cu Charles Michel, preşedintele Consiliului European, că susţine Uniunea Europeană în intensificarea rolului de mediere în conflictul din Ucraina, pledând pentru o arhitectură europeană "echilibrată".

735 afișări
Imaginea articolului Xi Jinping i-a transmis lui Charles Michel că susţine o arhitectură de securitate "echilibrată" în Europa

"China susţine Uniunea Europeană în intensificarea rolului de mediere în conflictul din Ucraina, în sensul construirii unei arhitecturi europene de securitate echilibrată, eficientă şi sustenabilă", a declarat preşedintele chinez, Xi Jinping, cu ocazia întâlnirii pe care a avut-o la Beijing cu Charles Michel, potrivit postului de stat CCTV, citat de agenţia ANSA.

"China a fost mereu de partea păcii şi va continua să joace un rol constructiv în stilul său", a subliniat Xi Jinping.

China, care a îmbunătăţit semnificativ relaţiile cu Rusia în ultimii ani, a refuzat să condamne direct invazia militară rusă în Ucraina, dar a pledat în general pentru respectarea suveranităţii naţiunilor. Beijingul a cerut Occidentului să ţină cont de preocupările de securitate invocate de Rusia referitor la extinderea NATO spre est.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
china,
ue,
ucraina/rusia

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici