Yemenul refuză participarea trupelor străine la operaţiunile împotriva militanţilor al-Qaida

Yemenul refuză participarea trupelor străine la operaţiunile împotriva reţelei al-Qaida, anunţă ministrul yemenit de Externe, Abu Bakr Al-Kurbi.

19 afișări
Imaginea articolului Yemenul refuză participarea trupelor străine la operaţiunile împotriva militanţilor al-Qaida

Yemenul refuză participarea trupelor străine la operaţiunile împotriva militanţilor al-Qaida (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Guvernul nu acceptă prezenţa trupelor străine pe teritoriul său, cu excepţia cooperării la instruirea forţelor yemenite", a declarat ministrul pentru cotidianul 26September.

"Dorim să ajute la instruirea trupelor, să ne furnizeze echipamente, arme sofisticate şi mijloace de transport moderne", explică ministrul răspunzând unei întrebări privind ajutorul oferit de Statele Unite.

"În ultimă instanţă, Guvernul şi forţele de securitate yemenite trebuie să decidă modalitatea de acţiune împotriva al-Qaida şi altor grupuri", subliniază şeful diplomaţiei de la Sanaa.

Marea Britanie şi Statele Unite au anunţat că sunt pregătite să intensifice acţiunile antiteroriste în Yemen şi Somalia, după tentativa de aruncare în aer a unui avion de pasageri american pe 25 decembrie.

John Brennan, consilierul pentru combaterea terorismului al preşedintelui american Barack Obama, a anunţat că Washingtonul nu intenţionează să deschidă în Yemen un nou front în războiul împotriva terorismului şi nici să trimită trupe deocamdată, dând însă asigurări că Statele Unite vor distruge al-Qaida.

Abu Bakr al-Kurbi a catalogat drept "false" informaţiile din presa americană care evocau implicarea americană în raidurile efectuate pe 17 şi 24 decembrie împotriva poziţiilor al-Qaida din Yemen.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici