Zăpada "înmoaie" protestele din România. Ce scrie presa internaţională despre a noua zi de manifestaţii

Românii au continuat să manifesteze sâmbătă împotriva preşedintelui şi a Guvernului, în pofida ninsorii abundente, dar numărul lor a fost totuşi mai mic decât în zilele precedente, comentează presa internaţională.

2460 afișări
Imaginea articolului Zăpada "înmoaie" protestele din România. Ce scrie presa internaţională despre a noua zi de manifestaţii

Zăpada "înmoaie" protestele din România. Ce scrie presa internaţională despre a noua zi de manifestaţii (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Zăpada înmoaie protestele antiguvernamentale din România", titrează agenţia Reuters, precizând că ninsoarea de sâmbătă i-a determinat pe mulţi români să renunţe la continuarea protestelor din timpul săptămânii. Cu toate acestea, câteva sute de români au ieşit în stradă pentru a manifesta împotriva măsurilor de austeritate.

Premierul Emil Boc se străduieşte să rămână la putere înaintea alegerilor parlamentare prevăzute la sfârşitul anului, dar protestele nu vor fi probabil suficiente pentru a determina alegeri anticipate sau pentru a schimba politicile conforme cu acordul încheiat cu Fondul Monetar Internaţional, adaugă Reuters.

Agenţia Associated Press notează de asemenea că aproximativ 500 de români au îndurat ninsoarea din capitală sâmbătă, protestând pentru a noua zi consecutiv faţă de preşedintele Traian Băsescu şi Guvern.

"Românii continuă protestele antiguvernamentale", titrează la rândul său Voice of America, adăugând că protestatarii din Bucureşti au ieşit în stradă pentru a noua zi consecutiv, în pofida zăpezii.

Publicaţia electronică Digital Journal scrie că protestele din România aduc rezultate, dar oamenii vor mai mult. Românii au început să protesteze faţă de demisia lui Raed Arafat din Ministerul Sănătăţii, din cauza unui controversat proiect de reformare a sistemului sanitar. În urma manifestaţiilor, preşedintele a retras proiectul, iar Arafat a fost reintegrat în minister, dar "scânteia fusese aprinsă şi focul pe care l-a cauzat a continuat să ardă", adaugă publicaţia, precizând că protestatarii au continuat să iasă în stradă şi să ceară demisia Guvernului şi şefului statului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici