Zborul demonstrativ încheiat tragic în SUA: Şapte persoane au murit în urma prăbuşirii unui avion din al II-lea Război Mondial | VIDEO

Un avion din perioada celui de-al Doilea Război Mondial cu 13 persoane la bord s-a prăbuşit şi a luat foc pe aeroportul Hartford din statul american Connecticut, după ce s-a confruntat cu probleme tehnice la decolare, şapte dintre ei pierzându-şi viaţa, potrivit Associated Press.

2763 afișări
Imaginea articolului Zborul demonstrativ încheiat tragic în SUA: Şapte persoane au murit în urma prăbuşirii unui avion din al II-lea Război Mondial | VIDEO

Zborul demonstrativ încheiat tragic în SUA: Şapte persoane au murit în urma prăbuşirii unui avion din al II-lea Război Mondial

Bombardierul B-17, cu patru motoare, propulsat cu elice, s-a străduit să se ridice de la sol şi s-a izbit de o clădire de întreţinere de pe Aeroportul Internaţional Bradley, în timp ce piloţii încercau să aterizeze, au declarat oficialii şi martorii.

La bord se aflau 10 pasageri şi trei membri ai echipajului, au informat autorităţile.

Comisarul pentru siguranţă publică din Connecticut, James Rovella, a declarat la câteva ore de la accident că unele dintre persoanele aflate la bord au fost arse şi că „victimele sunt foarte greu de identificat”.

Unii dintre supravieţuitorii accidentului au fost răniţi grav, au anunţat autorităţile. O persoană care se afla la sol a fost, de asemenea, rănită în accident şi un pompier a suferit o rană minoră. Niciun copil nu era în avion.

Numărul morţilor ar putea creşte, a spus Rovella. El a afirmat că unele vieţi au fost probabil salvate de eforturile oamenilor, inclusiv de o persoană care a alergat pentru a ajuta victimele şi persoanele din avion care i-au ajutat pe alţii să scape de foc prin deschiderea unei trape.

Avionul, înregistrat civil, a fost asociat cu Fundaţia Collings, un grup educaţional care şi-a adus în aeroport săptămâna aceasta aeronavele de colecţie Wings of Freedom, au declarat oficialii.

Bombardierul de epocă - cunoscut şi sub numele de Fortăreaţă Zburătoare, unul dintre cele mai celebre avioane ale celui de-al doilea război mondial - a fost folosit pentru a lua pasionaţii de istorie şi de aviaţie pentru zboruri scurte, în timpul cărora oamenii se pot ridica şi plimba prin interiorul aeronavei.

Taguri:
sua,
accident,
avion

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici