Zborurile Lufthansa, afectate de o defecţiune la sistemul informatic

O problemă informatică a sistemului de înregistrare al companiei Lufthansa provoacă numeroase întârzieri ale zborurilor de pasageri în întreaga lume, anunţă un purtător de cuvânt al celei mai mari companii aeriene germane.

14 afișări
Imaginea articolului Zborurile Lufthansa, afectate de o defecţiune la sistemul informatic

Zborurile Lufthansa, afectate de o defecţiune la sistemul informatic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"O problemă la sistemul nostru informatic a apărut în jurul orei locale 4.00 (5.00 ora României) în această dimineaţă", a declarat el.

Formalităţile de înregistrare trebuie realizate acum manual pe aeroporturi, ceea ce provoacă întârzieri de până la maximum o oră. În schimb, înregistrarea pe Internet funcţionează.

Câteva zboruri în Europa au fost anulate, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Problema este în curs de remediere, iar "situaţia ar trebui să se normalizeze rapid", a apreciat el.

Lufthansa operează în fiecare zi aproximativ 2.000 de zboruri în lumea întreagă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici