Zece milioane de hectare de terenuri agricole din Rusia, distruse din cauza secetei

Seceta care afectează Rusia a distrus zece milioane de hectare de terenuri agricole, afirmă ministrul rus al Agriculturii, Elena Skrinnik, citată de pagina online a RIA Novosti.

35 afișări
Imaginea articolului Zece milioane de hectare de terenuri agricole din Rusia, distruse din cauza secetei

Zece milioane de hectare de terenuri agricole din Rusia, distruse din cauza secetei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Situaţia este foarte complicată, mult mai dificilă decât în 2009. Din cauza secetei, a fost decretată starea de urgenţă în 23 de regiuni din Rusia. Zece milioane de hectare, adică 20 la sută din totalul suprafeţelor cultivate, au fost distruse", anunţă ministrul.

Potrivit acestuia, este necesar un program naţional de irigaţii.

În plus, ministrul Agriculturii a subliniat că trebuie luate măsuri pentru a evita reducerea numărului bovinelor, afectate de secetă. "Fermele de porci şi de păsări nu sunt afectate de secetă", a dat asigurări ministrul.

Un val anormal de căldură afectează Rusia de aproape o lună, provocând şi numeroase incendii de vegetaţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici