Zeci de imigranţi din Maroc au înotat până în enclava spaniolă Ceuta

  • Peste 100 de persoane, inclusiv copii, au înotat pentru a evada din Maroc şi au pătruns în enclava spaniolă Ceuta luni, conform autorităţilor locale.
  • Înainte de a fi preluaţi de poliţie, refugiaţii au fost mai întâi consultaţi de reprezentanţi Crucea Roşie.
  • Poliţia este acum în proces de identificare a celor peste 100 de refugiaţi.
1235 afișări
Imaginea articolului Zeci de imigranţi din Maroc au înotat până în enclava spaniolă Ceuta

Peste 100 de persoane, inclusiv copii, au înotat pentru a evada din Maroc şi au pătruns în enclava spaniolă Ceuta luni, conform autorităţilor locale, scrie Aljazeera. Refugiaţii au fost opriţi şi reţinuţi de poliţie.

”Unele persoane au înotat, în timp ce altele au folosit bărci de cauciuc şi colace”, susţine purtătorul de cuvânt al poliţiei din Ceuta.

Înainte de a fi preluaţi de poliţie, refugiaţii au fost mai întâi consultaţi de reprezentanţi Crucea Roşie.

Autorităţile spaniole au luat legătura cu omologii lor marocani, dar încă nu s-a stabilit dacă refugiaţii vor fi deportaţi, conform declaraţiilor delegaţiei guvernului la Ceuta.

Poliţia este acum în proces de identificare a celor peste 100 de refugiaţi.


Ceuta şi Melilla, o altă enclavă spaniolă situată în Africa de Nord, sunt singurele care au frontiere tereste ce aparţin de Uniunea Europeană, motiv pentru care cei mai mulţi refugiaţi care caută o viaţă mai bună în Europa, poposesc aici.

Spania nu oferă azil marocanilor. Singurii care pot beneficia de azil sunt copiii singuri, fără părinţi, care pot rămâne pe teritoriul spaniol, sub atenta supraveghere a guvernului. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici